Lyft upp Qi Helsingfors [2005-04-23]

Vårens andra grundkurs i Lyft Upp Qi Helsingfors hölls helgen 23-24 april. Kursen lades in som en extra kurs på grund av stort intresse, inte minst utifrån en artikel om vår verksamhet som publicerades i Hufvudstadsbladet. På fredagskvällen hölls en välbesökt föreläsning på Svenska Studiecentralen. Kursen präglades av glädje, nyfikenhet och värme trots att Helsingfors bjöd på kyliga vindar hela helgen.

Utdrag ur deltagarnas berättelser:

"Det här är min första kurs. Det har varit trevligt, upplyftande, givande och tiden har gått snabbt. Jag kände mig väldigt energisk igår. Jag kände att jag kunde ta beslut och jag fick mycket gjort. Nu känns det jättebra."

"Det här är min två och ett halvte kurs. Idag kände jag att det här är en god sak. Man gör gott åt sig själv och då blir det också en god sak åt ens medmänniskor."

"Jag har på avstånd följt med hur mina väninnor har tränat Qigong. Nu är jag nästan ledsen att de inte lyckades övertala mig tidigare. Jag var pigg hela kvällen igår och tog gärna itu med saker som hade blivit ogjorda. Det var svårt att somna igår. Jag kände mig lugn men pigg. Det här passar min livsstil bra och jag vill få in det i systemet."

"I början såg jag väl mest på det som en form av stretching. Jag har haft problem med ryggen, men nu är min scolios helt uträtad. Migränen har gått bort. Förut hade jag bihåleinflammationer 4 gånger per år. Efter första sommarkursen har jag inte haft några sådana. Jag hade reumatiska besvär som jag tog mediciner för. De medicinerna behöver jag inte ta längre. Jag är lugnare och kan koncentrera mig bättre. Mera harmonisk och lyckligare."

"Jag brukar alltid ha ett par bihåleinflammationer på våren, men sedan första kursen har jag inte haft några. Så fort jag har haft känningar så har jag tränat mera och så har det gått över. Jag är vetenskapskvinna och väldigt nyfiken på hur och varför det här funkar. För det funkar ju."

Lärare:

Lars Hagner