Lyft upp Qi Stockholm [2005-04-09]

Östasiatiska Museets vackra hörsal ute på Skeppsholmen var platsen för grundkursen i Lyft Upp Qi i Stockholm helgen 050409-10. Kursen arrangerades tillsammans med museet som också kommer att låta intresserad personal genomgår en grundkurs enbart för personal på kvällstid senare i vår. Den harmoniska miljön inspirerade såväl nybörjare som repeterande, inte minst det vackra ljus som blev av att vårsolen letade sig in genom fönstren.

Som vanligt på våra kurser fick de som var nybörjare mycket hjälp av dem som gått längre tid. Några av deltagarna i Projekt 2005, som själva var nybörjare så sent som i januari i år, deltog nu som repeterande och de liksom andra vill gärna bidra till att de nya får så mycket support som möjligt för att på bästa sätt kunna komma igång med träningen.

Utdrag ur deltagarnas berättelser:

"Jag går kursen för första gången och när jag kom hem på lördagen var mitt ryggonda som jag haft hela veckan borta!"

"Jag har bättre kontroll över mitt liv idag. Tidigare fick jag anpassa mina aktiviteter efter hur jag mådde just den dan. Jag påverkas inte längre så mycket av omständigheterna."

"Jag blir lycklig efter att ha tränat Qigong och jag känner mig fylld av kärlek!"

"Jag är nybörjare och det här känns jättebra, precis vad jag behöver!"

"Jag är lyckligare nu och mjukare i min rygg. Jag sover med bättre kvalitet, är mer koncentrerad och har lättare för att prata i grupp."

Lärare:

Lars Hagner