Lyft upp Qi Åbo [2005-03-19]

Ett vintrigt och småkallt Åbo mötte deltagarna till Lyft Upp Qi kursen i mars 2005. Väldigt många av deltagarna var välkända ansikten, det vill säga de repeterade kursen men där fanns även ett antal nybörjare som tog del av lärarens och de övrigas visdomsord samt lärde in rörelserna.

Här är några av deltagarnas berättelser:

"Jag hade tidigare mycket dålig rygg, nu har jag inga problem med ryggen. Jag ser bättre och behöver inga läsglasögon längre. Jag är färgblind, men nu kan jag se rött. I somras kunde jag plocka bär, snabbt gick det och roligt var det."

"Jag har tränat i 2,5 år. I början kunde jag inte böja ryggen alls. Idag är jag nästan nere med händerna vid fötterna. Jag har fått bättre rörlighet i rygg och axlar. Qigongen gör det möjligt för mig att arbeta heltid."

"Mitt blodtryck har blivit stabiliserat, jag har blivit stabiliserad. Jag stressar inte så mycket längre."

"I mitt jobb står jag väldigt mycket och brukade få ont speciellt i ländryggen. Nu använder jag mig av kroppsregleringen på jobbet och märker att det hjälper mot mina ländryggsproblem."

"Förut hade jag flera migrändagar än vanliga dagar, men nu har jag migrän mycket mer sällan."

"I fredags slog jag axeln ur led. Den var ur led i 1,5 timmar. I fredags kunde jag inte ens andas utan att det gjorde ont. Jag kunde inte ens lyfta upp armen för att få på deodorant. Nu, efter kursen, kan jag lyfta armen snett framåt ända upp till axelhöjd utan smärta."

"Det här är min andra kurs. Jag har haft armbågen krossad och läkarna sa att jag alltid kommer att ha värk i den. Men – jag har ingen värk längre."

Lärare:

Arne Nordgren