Lyft upp Qi Kalmar [2005-03-19]

Kalmar 2005

Kalmar och Nybro har båda träningsgrupper men arrangerar grundkurserna tillsammans. Den här gången var det dags för kurs i Kalmar och vi var på ett nytt ställe, en väldigt fin lokal precis vid strandkanten i en lugn och avslappnande miljö. Både i Nybro och i Kalmar är träningsintensiteten god och de flera kommer och repeterar på varje grundkurs. Detta märks i den positiva utveckling som flera av dem är inne i.

Utdrag ur deltagarnas berättelser:

"Qigong hjälper mig mycket i mitt dagliga liv när jag har mycket att göra på jobbet tränar jag för att få mer energi och för att bli lugnare. Qigong hjälper också när jag har sömnproblem."

"Min hälsa har förbättrats mycket sedan jag började med Qigong."

"Förr hade jag smärtor i min rygg och mina axlar. Jag kunde inte lyfta händerna över huvudet och min sjukgymnast sa till mig att låta bli det. Idag har jag inga problem alls med att lyfta händerna över huvudet. Jag har varit utbränd men nu arbetar jag 75% igen. Det känns tryggt att ha qigongen."

" Jag spelar piano och qigong hjälper mig att hantera nervositeten inför konserter. Den har också hjälp mig att utvecklas ytterligare som pianist."

" Jag har haft ryggproblem, sömnsvårigheter och problem med stress. Qigong har hjälpt mig och denna vinter har jag inte haft bihåleinflammation som jag normalt får varje vinter."

"Det känns tryggt att ha qigong som en metod att hantera mentala och fysiska problem. Jag var mycket nervös inför min examinering på Universitetet men qigong hjälpte mig att bli lugnare."

Lärare:

Lars Hagner