Träningskurs LUQ Stockholm [2005-03-12]

Stockholm 2005 mar projekt 5250 Avslutningshelgen i Projekt 2005 var också en öppen träningskurs för dem som hade gått grundkurs med oss. Många såg möjligheten att träna en hel helg tillsammans i det starka Qifältet, totalt deltog över 70 personer. De flesta hade också deltagit i träningshelgen tre veckor tidigare, många också i grundkursen för sex veckor sedan som inledde projektet. Även på en så pass kort tid som sex veckor är det möjligt att märka påtagliga förändringar. Exempelvis koncentrationsförmågan var för gruppen som helhet påtagligt bättre jämfört med både grundkursen och den tidigare träningshelgen. Också förmågan att utföra rörelserna hade förbättrats. Flera av deltagarna har redan anmält sig till sommarens kommande 9-dagarskurser.

Utdrag ur deltagarnas berättelser:

" Min astma och mina allergier är mer eller mindre borta idag."

"Jag har provat olika terapier. Jag är mycket glad för att ha funnit Zhineng Qigong, det har gett resultat. Det har givit mig en totalt annan förståelse, både om mig själv och om livet. Jag kan också röra mig bättre. Zhineng Qigong har verkligen gett mig mycket."

"Min kropp är mycket mjukare och jag är mycket mer avslappnad i sinnet. Jag är betydligt mindre stressad."

"Jag har fått bättre koll på mitt liv, jag påverkas inte så mycket längre av oro och rädslor. T.ex. är det mycket lättare att stå och prata inför folk."

"Jag har svår astma men när jag kollade lungfunktionen senast hade den ökat från 240 till 480, trots att läkaren sagt att det inte skulle vara möjligt. Även min kondition har förbättrats av träningen."

Stockholm 2005 mar projekt 1250

"Det här är min andra helgkurs, Den har varit väldigt bra och jag önskar mig fler sådana. Mina axelsmärtor har blivit mycket mindre och jag skall fortsätta att träna."

"Mer och mer bra saker händer i in kropp. Det gör mig nyfiken."

"Jag började i november förra året och har nu deltagit i projektet. Min kropp och insidan känns bra. Jag är mindre stressad. Jag känner mig mjukare i kroppen. Jag känner att framtiden är ljus."

"Jag hade svullna leder tidigare, det har jag inte längre. Även min syn har förbättrats. Tidigare var jag orolig och tyckte inte om att stå och prata inför grupper. Så har det varit både i skolan och i arbetet tidigare, men idag är det mycket bättre. På jobbet är det stark press, men jag kan hantera det mycket bättre nu. Mitt sätt att se på livet har blivit betydligt mer harmoniskt."

"Tidigare flydde jag när jag utsattes för svåra situationer. Det gör jag inte längre, jag tillåter mig istället att ta itu med dem."

Lärare:

Lars Hagner