Lyft upp Qi Kungsängen [2005-03-05]

En liten grupp träffades under två dagar för at lära sig Zhineng Qigong i Dagcentralen i Kungsängens centrum. Det var inte bara deltagare från Kungsängen. Faktiskt fanns där deltagare både från Norge och från Holland. Några var nybörjare men där fanns även de som valt att repetera kursen. Som vanligt var nybörjarna lite fundersamma, de undrade vad de givit sig in på.

Några av deltagare hade smärtande axlar, två hade även genomgått operationer och de var lite skeptiska till att klara av att delta i alla övningarna. Framåt lördag eftermiddag konstaterade även de som hade mest ont att det fungerade alldeles utmärkt. Man slappnade av, utförde rörelserna under stor koncentration och entusiasm och mådde bättre och bättre. Smärtan var mindre än man förväntat sig. Rörelserna gick bättre och bättre att utföra vilket är en indikation på att kroppen slappnat av och blivit mjukare. Intresset steg när man märkte att det fungerade.

Vid söndagens avslutande diskussion av vad kursen givit var det ett förnöjt gäng som berättade om sina upplevelser. Det var inte bara att man blivit mjukare i kroppen. Man berättade också att man kände sig mera lugn till sinnes. Man hade fått en metod som kändes bra och som har goda möjligheter att ge resultat.

Under veckan efter - på torsdagsträningen i Kungsängen - berättade en av nybörjarna att hon mådde bra även på mornarna på tåget på väg till arbetet. I vanliga fall var hon arg och färdig att 'klippa till' om något hände. Nu satt hon lugnt ner och brydde sig inte så mycket om vad som hände runt omkring.

Lärare:

Arne Nordgren