Shenxin Qigong Bergen [2005-03-05]

På Shenxin Qigongkursen i Bergen var träningen både lugn och koncentrerad. Då nästan samtliga deltagare tidigare deltagit i våra kurser i Lyft upp Qi gick inlärningen lätt och vi fick tid att både träna och repetera Shenxin Qigong.

Ormarm en sensation

På söndagen lärde vi oss övningen Ormarm som liksom tidigare blev en sensation då man introduceras till en ny dimension av koordination och kontroll. Övningen sågs som en utmaning och den uppfattades som både intressant och rolig att utföra. Shenxin Qigong är en kraftfull metod och de som tränat ett tag känner att de fått god hjälp, de har blivit mjuka och avslappnade i kroppen på ett snabbt och effektivt sätt.

En deltagare berättar om sin erfarenhet av Zhineng Qigong:

Jag har tränat Zhineng Qigong i 1½ år men jag har aldrig haft några speciella plågor eller smärtor och förutom att jag ådragit mig några småskador till följd av styrketräning. För ett tag sedan när jag gjorde knäböj tog jag i lite extra och lyfte också felaktigt och jag skadade ryggen. De två dagarna efter blev smärtan bara värre och värre och tredje dagen kunde jag inte sitta. När jag väl kommit ner i soffan tog det mig 5 minuter att komma upp igen, så jag bestämde mig för att träna lite Qigong den dagen. Jag tränade La Qi i 20 minuter och smärtan i ryggen försvann helt. Senare på kvällen kom en mindre smärta tillbaka, då jag tränade lite Qigong till och likadant gjorde jag nästa morgon, efter det har smärtan aldrig kommit tillbaks. Jag är säker på att det är Zhineng Qigong träningen som hjälpte, eftersom jag hade smärtan i två hela dagar och så försvann den efter 20 minuter med La Qi. För övrigt är mitt sömnbehov mycket mindre och jag har också märkt andra "goa" effekter.

Lärare:

Patrik Rastija