Lyft upp Qi Ljungby [2005-03-05]

Sedan några år tillbaka genomförs grundkurser i Lyft Upp Qi i Ljungby Lasaretts lokaler, en på våren och en på hösten. Helgen 5-6 mars var det dags för vårens kurs. De nybörjare som deltog kom främst beroende på att bekanta eller anhöriga tidigare deltagit i våra kurser. Utifrån kurser och träning kan förbättringar märkas, något som inspirerar andra i omgivningen att själva försöka samma väg.

Ur deltagarnas kommentarer:

"Innan jag började med Qigong hade jag mycket smärta i min kropp. Jag kunde inte göra något alls fysiskt utan att få ont. Numera är jag mycket aktiv i livet. T.ex. har jag i vinter skottat en hel del snö utan att få ont alls. När jag tränar får jag tillbaka energi."

"Det här är min tredje kurs. För mig kändes den här kursen bara underbart. Numera kan jag enklare hantera olika problem, även min depression."

"Min depression är inte alls lika djup som tidigare och jag kan är inte lika emotionell längre. Jag är mer lugn och fokuserad nu."

"Jag sover mycket bättre och jag kan lättare kontrollera mitt tänkande nu. Ju mer jag tränar ju mer tycker jag om det. För varje kurs får jag mer energi.

"Mitt liv är mycket bättre nu. Qigongen har hjälpt mig att reducera stress och att hantera min tinnitus."

Lärare:

Lars Hagner