Träningskurs LUQ Stockholm [2005-02-19]

I vårt pågående sexveckors projekt i Stockholm arrangeras två stycken träningshelger. De är öppna även för andra än projektdeltagare, enda kravet är att man skall ha genomgått minst en grundkurs med oss tidigare. Den första av dessa träningskurser hölls i helgen då drygt 70 personer träffades och mer professionellt tränade Zhineng Qigong tillsammans. Förutom träning av det man lärt sig på grundkursen gavs även möjlighet till att ytterligare förkovra sig i Zhineng Qigong, både vad avseende utförandet av våra övningar samt förståelsen för hur man i sin vardag kan använda sig av Qigongens tankar för att påverka sin livskvalitet.

Lyft upp Qi under stor koncentration

Stämningen under kursen var god och många gladdes åt att få möjligheten att träffa andra och ta del av deras erfarenheter av vår träning. Öppenheten folk emellan ökar allteftersom man får mer Qi, likaså optimismen, även hos dem med svårare hälsoproblem, då de märker att träningen verkligen ger resultat. Projektet går nu in i sin andra och avslutande treveckorsperiod. Allteftersom träningsmängden byggs på ökar mängden Qi vilket bör leda till att både kroppen och sinnet påverkas till det bättre.

Ur deltagarnas egna berättelser:

"Jag hittade Qigongen ganska sent i livet. Jag har skolios och min rygg har blivit mycket bättre."

"Jag är stelopererad i ryggen och bäckenet. Vill inte opereras mer. Läkaren sa att jag får lära mig leva med smärtan och att när jag blir 60 är jag stel överallt, "så då märker du inte den här smärtan". Jag har inte ont längre. Jag äter inte smärtstillande och inte sömnpiller. Tränar varje dag sen sommarkursen. Träningen håller mig fri från smärtan."

"Jag är ny sedan november 2004. Jag sover bättre, är lugnare. Orkar mer och har klarat jobb och konflikter bättre."

"Jag har skolios och har blivit två centimeter längre sen jag börjat träna. Förra året hade jag inte en enda sjukdag. Under förra sommarkursen slutade jag med östrogen och svettades jättemycket. Men snart efter kursen kunde jag sova hela nätterna."

"Jag är känslosam och har lärt mig att tackla det genom träningen. Jag ställer mig i grundposition, när jag känner att jag behöver hjälp, då infinner sig ett lugn. Mentalt har jag fått massor. Tidigare sprang jag och kissade hela tiden och fick tabletter från gynekologen för det. Men jag har inte tagit dem och ändå har problemet gått över."

"Mitt beteende har ändrats sen jag började träna och jag märker att jag idag har mer tålamod och mer överseende med min omgivning."

"En röntgenundersökning visade att jag hade diskbråck på två ställen i ryggen. Jag hade mycket ont och fick ta en tablett var fjärde timme mot värken. Qigongen har gjort mig smärtfri!"

"Jag har problem med axlar och rygg och har inte kunnat lyfta högra handen mer än en liten bit över axeln. Nu efter träningen har jag märkt att jag emellanåt i träningen, inte varje gång, kan lyfta armen helt upp över huvudet."

"Ärret efter mitt bensår håller på att minska!"

Träning under februari 2005

Lärare:

Lars Hagner