Lyft upp Qi Lund [2005-02-12]

Kursen hade deltagare också från Malmö och Helsingborg, och halva gruppen var nya deltagare. De var nyfikna på Zhineng Qigong och deltog efter råd av kamrater som tränar metoden.

En ny deltagare hade problem med ena axeln, hon kunde inte lyfta armen över axelhöjd, sedan ett antal månader. Efter första kursdagen kunde hon lyfta armen en handsbredd högre. På morgonen efter kom den upp i 45 graders vinkel, och på eftermiddagen lyfte hon upp bägge armarna och kunde sätta ihop händerna rakt över huvudet. Nu vill hon bli bra från sin tinnitus.

En annan deltagare som tränat ett drygt år, berättade att han inte stod och "hängde" som förr. Han har fått en ny kroppshållning – han står rakare, och det har blivit hans naturliga sätt att stå.

En deltagare berättade att hon inte längre har vita fingrar under vinter-halvåret, som innan hon började träna Zhineng Qigong då blodcirkulationen nu har blivit bättre.

Som vanligt var det också flera som upptäckte hur stel man är i kroppen, och hur den slappnar av och mjuknar genom träningen.

Tiden tycktes gå mycket fort under helgen, mycket beroende på den lugna och koncentrerade stämningen. De nya deltagarna följde med lättare i undervisningen än de hade väntat sig, och bestämde sig för att delta i vår organiserade kvällsträning på sina orter.

Lärare:

Max Björkström