Lyft upp Qi Mariehamn [2005-02-05]

Sedan flera år tillbaka har vi genomfört en grundkurs per termin i Mariehamn på Åland. De som gått kurs kan därefter delta i träningsgrupper som arrangeras där, för närvarande på torsdagskvällar. Den gångna helgen, 5-6 februari var det dags igen och glädjande nog är intresset hela tiden stigande. Totalt deltog 40 personer i den här grundkursen och även deltagarantalet på kvällsträningarna ökar stadigt. Fler av dem som kom som nybörjare till kursen angav att de kom för att de hört mycket gott om vår verksamhet av andra på Åland. Nyfikenheten på våra metoder var stor, likaså träningsintensiteten.

Utdrag ur deltagarnas berättelser:

"Jag var färgblind förut och kunde inte se att plocka bär. Nu gläds jag åt att kunna plocka de fina röda vinbären i klasar direkt från busken. Tidigare kunde jag inte heller trä i en tråd i en synål, nu ser jag nålens öga stort och klart."

"Det bästa är nog att nu när jag skriver barnböcker, så kan jag sätta mig ner och omedelbart koppla bort andra tankar. Jag befinner mig där direkt, i fantasins värld, utan något som stör. Det är väldigt fint."

"Det här är min tredje kurs, jag började i september. Jag är reumatiker och mina fotleder har blivit mycket bättre."

"Det här är min första kurs. Jag kände att jag ville göra något för mig själv efter år av barnafödande. Jag känner redan att jag är rakare i ryggen, orkar hålla upp kroppen bättre."

Lärare:

Lars Hagner