Lyft upp Qi Stockholm [2005-01-29]

Helgen 29-30 januari möttes närmare 90 förväntansfulla Qigongdeltagare i centrala Stockholm. Många av dem skulle med helgens grundkurs inleda Projekt 2005, ett sex veckors projekt på totalt 60 timmars träning. De övriga var där för att antingen som nybörjare eller som repeterande delta i grundkursen som sådan.

Projektdeltagare Stockholm 2005Efter en kort inledande föreläsning av Su Dongyue tog själva kursen vid. För flera blev det en stark upplevelse att för första gången få vara del av och med i vårt starka Qifält. Qifältet är en starkt bidragande orsak till att resultaten redan på två dagar kan bli påtagliga, något man kan förstå genom att läsa utdragen ur deltagarnas egna kommentarer.

Ur deltagarnas egna kommentarer:

"Qigong har hjälpt mig att bli lugnare och mer fokuserad."

"Efter min första kurs för ett halvår sedan har jag tränat två gånger varje dag. Jag är mycket lugnare idag, kan hantera stress bättre och har mer energi."

"Det här är min tredje helgkurs och sedan jag började träna har jag gått ner 13 kilo i vikt och det tror jag har med träningen att göra. Min kropp är mycket mer avslappnad idag."

"I morse brände jag mitt finger ganska illa på brödrosten, det blev rött och irriterat. Sen när vi tränade La Qi i förmiddags kände jag hur det pulserade i fingret och efter träningen var fingret helt bra!"

"Jag stressar inte så mycket när jag tränar Qigong, min kropp blir mjukare och jag känner välbehag oftare."

"Mina nacksmärtor har försvunnit. Jag har mer energi och är lyckligare."

"Det är en stor skillnad på hur jag känner mig inuti idag. Det är lättare att behålla lugnet."

"Ju mer jag tränar – desto mer tid blir över, jag gör allt mer effektivt."

"Det är en investering i resten av mitt liv."

Stockholm kurs 2005 projekt

Lärare:

Lars Hagner