LUQ 2 Göteborg [2004-11-27]

Stämningen under Lyft Upp Qi 2 kursen i Göteborg var glad och harmonisk och de som deltog uppskattade möjligheten att få ägna sig åt att utöka sin kunskap om och skicklighet (Gongfu) i utförandet av Lyft upp Qi. Som oftast på våra kurser så deltog man med varierad erfarenhet, många hade tränat i flera år och andra kom efter att ha tränat ett tag, fått god effekt av träningen och blivit motiverade till att förstå mer. De som tränat i flera år repeterar kurserna av den enkla anledningen att de vill ta del av Qi-fältet men de upptäcker också att man ändå alltid lär sig något nytt.

Den allmänna uppfattningen var att det blev en väsentlig skillnad i utförandet av övningen mellan lördag och söndag. Förutom att man fått mer och utökad information om övningarna och dess utförande så var man mer energisk, lugnare och mer avslappnad och kunde koncentrera sig bättre. Man fick en förhöjd upplevelse av träningen som också kändes väldigt stark.

Alla har olika anledningar till att träna Zhineng Qigong. Man kanske är musiker eller idrottsman och vill förbättra sin skicklighet och uthållighet eller man önskar få hjälp med något hälsoproblem, men sammantaget handlar det om att öka sin livskvalitet och det fick vi exempel på även denna kurs.

En kvinnlig deltagare berättar:

"När jag kom till kursen hade jag en väldig värk i höger hand, det började i somras från och till. För 2 veckor sedan slog det till ordentligt med kulmen denna vecka då det även började värka i vänsterhanden. Jag har trott att det varit Artros, båda mina föräldrar har väldigt mycket Artros i händerna, och att nu var det min tur fastän jag är mycket yngre. I fredags skulle jag spela tennis men jag tappade racketen, senare på kvällen kunde jag inte ens hålla ett glas med vatten och hade verkligt ont. Men idag är jag bra och jag har inte kunnat röra handen eller fingrarna så här snabbt tidigare."

Lärare:

Patrik Rastija