Lyft upp Qi Stockholm [2004-11-20]

Höstens sista grundkurs i Stockholm var även den välbesökt, t.o.m. med deltagare ända från Åbo i Finland på besök. Alla repeterandes erfarenheter var som vanligt till god hjälp för de som gick sin första kurs. Deras uttalanden om hur deras livskvalitet förbättrats efter att ha tränat ett tag inspirerar och motiverar andra till fortsatt träning. Även om flera upplever påtagliga förbättringar som t.ex. att de blir av med smärtor av olika slag, behöver andra träna lite längre för att märka skillnaden.

Här följer exempel på vad några nämnde under kursen:

"Detta är min första kurs. Jag känner redan ett större inre lugn, jag går en ny framtid till mötes."

"Jag har inte ont längre, hela jag är friskare sedan jag började träna."

"Allt mitt ryggonda är nu borta och mina depressioner är väldigt mycket bättre."

"Jag deltog för att lära mig en metod att hantera stress. Jag hade inte tänkt att det också skulle kunna rå på mina fysiska problem. Men det känner jag nu, inte minst i mina axlar. Både igår och idag har jag varit pigg."

"Under hösten har jag utsatt mig för sociala situationer jag inte tidigare inte vågat göra. Nu klarade jag av dem riktigt bra."

"Både min migrän och min allergi har blivit bättre och mentalt påverkas jag inte lika mycket av allt runt omkring mig."

"Detta är min första kurs, övertalades att delta av min fru. Det känns som en bra träningsform för kroppen. Jag har haft smärta i en axel i flera år, den smärtan är nu borta."

"Jag var utbränd, deprimerad, hade ont i ryggen och kunde inte sova. Nu när jag har tränat regelbundet mår jag jättebra. Problematiken har lagt sig, jag bekymrar mig inte alls så mycket längre. Har bestämt mig för att jobba ett år extra istället för att sluta tidigare."

Lärare:

Lars Hagner