Lyft upp Qi Åbo [2004-10-30]

Drygt 30 personer deltog i vår grundkurs i Lyft Upp Qi i Åbo helgen 041030-31. Det var första grundkursen vi anordnade inne i Åbo på ett par år. I Åboområdet har vi nu träningsgrupper och kursverksamhet både inne i Åbo samt i Pargas, strax utanför Åbo. På kursen deltog även flera från andra orter i Finland, både nybörjare samt repeterande kursdeltagare.

Ur deltagarnas berättelser kan t.ex. följande nämnas:

"Jag har tränat Qigong i 4 år och så många saker har förbättrats, både mentalt och fysiskt. Jag led av scolios, kronisk bihåleinflammation samt reumatism. Nu är jag lyckligare, lugnare och blir inte alls lika lätt irriterad längre."

"Qigong har hjälpt mig så mycket. Jag kan inte ens minnas hur illa det var tidigare. Min migrän är borta. Mentalt känner jag mig lugnare. Jag ser på världen på ett annorlunda sätt när jag tränar."

"Jag hade inga särskilda problem när jag började med Qigong, men nu känner jag mig lugnare och min kropp känns mjukare."

"Jag tycker det är bra att kunna påverka min egen hälsa. Min rygg har helt tillfrisknat. Mentalt är jag i mycket bättre skick. Jag känner mig mycket yngre nu än när jag började träna Qigong."

"Jag tränar för mig själv 2-4 ggr per vecka. Jag känner mig mer harmonisk nu."

"Jag har erfarit ett stegrat välbefinnande genom Qigongträningen. Efter 10 års rökning kunde jag sluta i sommar, förmodligen mest tack vare Qigongen."

"Jag har fått förbättringar in alla mina tidigare problem; förkylningar, bihpleinflammationer, ryggproblem etc."

"Jag har ingen aning om vad Qigong är och jag är mycket skeptisk. Ännu på lördag morgon tänkte avstå från att delta. Men nu känner jag att jag fått många nya insikter. Jag opererades för ett diskbråck i ryggen i maj. Efter det har jag haft kvar smärta i ryggen. I morse kändes smärtan annorlunda."

"Jag hade problem med mina armar efter att ha arbetat mycket med datormusen. Det är bättre nu. Jag hade också smärtor i mina ben, också det är borta. Även bihålorna är bättre."

"Jag känner att jag kan hantera stress bättre nu. Jag får saker o ting gjorda."

Lärare:

Lars Hagner