TuiNa , Wei Tuo Jin Göteborg [2004-10-28]

Deltagarna var mycket positiva och vetgiriga. Flera personer har börjat använda sin kunskaper i TuiNa till att hjälpa andra och deras erfarenheter bidrog till att höja stämningen. Dagarna gick fort och förmågan att utöva TuiNa blev snabbt bättre. Diagnosmetoden blev ett omtyckt inslag i kursen och flera av deltagarna fick aha-upplevelser i samband med detta.

Även om flertalet deltagare hade tränat Qigong förut kommenterade många att Wei Tuo Jin var både rolig och kraftfull. Både rörligheten, styrkan och koncentrationsförmågan hos deltagarna förbättrades under kursen.

Deltagarna provar akupunkt TuiNa

Några av deltagarnas kommentarer:

"Jag har alltid haft en knöl bak i axeln som funnits kvar även om jag tränat Qigong och blivit bättre på många sätt. På den här kursen har det verkligen hänt något i mina axlar och armar. Nu efter kursen så har knölen helt enkelt försvunnit!"

"Jag har provat många olika träningsformer och Qigongmetoder förut och detta är definitivt en av de allra bästa."

"När vi hade luchrast gick jag till min son. Hans fru hade huvudvärk och jag erbjöd mig att hjälpa till. Nar jag hade tryckt ett par minuter på henne hade huvudvärken försvunnit!"

"Wei Tuo Jin är en favoritövning. Den ger mig mer styrka både fysiskt och mentalt."

"Jag har använt TuiNa i mitt arbete som terapeut och det fungerar jättebra. Jag har tränat Wei Tuo Jin rätt så regelbundet och märker stor skillnad när jag tränat. Några av oss terapeuter på jobbet har tränat Qigong och uppnått ibland häpnadsväckande resultat när vi har behandlat andra. Våra arbetskollegor som inte tränar har inte uppnått sådana resultat."

"Jag har tränat Zhineng Qigong och blivit bättre på många sätt men känner ändå att mina axlar och armar är svaga. Jag borde egentligen gå på gym, men jag tycker att styrketräning är så fruktansvärt tråkigt. Wei Tuo Jin ersätter styrketräningen till 100% och dessutom är den rolig. Det kommer inte vara svärt att motivera sig att träna Wei Tuo Jin."

"På lördagen efter TuiNa kursen hade min mamma (som inte deltog på kursen) lite ont och var trött. Jag erbjöd mig att ge henne TuiNa, vilket jag fick. Hon blev jättepigg och på gott humör."

"Det har varit omtumlande, häftigt och framförallt kraftfullt. Wei Tuo Jin är verkligen en kraftfull träning. Jag är jätteglad att jag gick kursen, den har gett mig mycket."

Träning av Wei Tuo Jin

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen