Lyft upp Qi Mariehamn [2004-10-16]

European Zhineng Qigong Center har under 10 års tid arrangerat kurser på Åland. I Mariehamn finns sedan lång tid tillbaka välbesökta gruppträningar, både för dem som gått grundkurs och för dem som deltagit i 9-dagars sommarkurser. Helgen 16-17 oktober var det dags för ny kurs, en grundkurs i Lyft Upp Qi. Kursen var välbesökt, 35 personer var där och tog del av samt bidrog till det starka Qifältet. Även från orter utanför Åland, som Pargas, Åbo, Helsingfors och Hangö hade folk kommit för att delta i kursen.

Kursen präglades av harmoni, glädje och ett skönt lugn. Många av deltagarna som nu hållit på med vår träning några år uttryckte sin tacksamhet för att just de fått möjligheten att via våra kurser lära sig ett så effektivt redskap som de upplever har hjälpt dem mycket i livet, både fysiskt och mentalt.

Ur deltagarnas egna berättelser kan följande väljas:

"Tidigare brukade jag ha flera migränanfall varje månad. Nu har jag bara haft två anfall sen sommarkursen."

"Jag kan hantera stress bättre nu."

"Jag har haft mycket ryggproblem. Men träningen har hjälpt mig. I somras klarade jag av att måla vårt hus, stående på en stege. Jag stod 6 timmar i sträck utan att få ont."

"Jag har ledgångsreumatism. Genom träningen blir jag mycket mjukare i lederna"

"Numera kan jag böja mig och lägga händerna på fötterna. Innan jag började träna kunde jag knappt böja mig alls."

"När jag nyligen opererades klarade jag av att hålla mig lugn både före, under och efter operationen, något träningen har hjälpt mig till."

Lärare:

Lars Hagner