Lyft upp Qi Ljungby [2004-10-09]

I samarbete med Ljungby Lasarett har vi under flera år genomfört grundkurser i Lyft Upp Qi. Främst är det stresspatienter som rekommenderats träningen. Höstens kurs genomfördes helgen 9-10 oktober och drygt 25 personer, varav hälften nybörjare, deltog i kursen. Flera av de repeterande pratar numera om sitt liv som "före och efter Zhineng Qigong", något som framgår i nedanstående utdrag ur deltagarnas egna berättelser.

Alla som deltar i kursen får också möjligheten att vara med på gruppträningen varje måndag kväll på lasarettet.

Deltagarnas egna berättelser

"Jag är sjukpensionerad och jag har länge letat efter en metod som passar mig. Jag har testat mycket. Jag jobbar 4 timmar per dag och normalt när jag kommer hem är jag jättetrött, orkar ingenting. Efter kursen på lördagen när jag kom hem var jag bara pigg."

"Jag fick en blodpropp i benet och jag har cirkulationsproblem. Nu under kursen känns det i benet, det verkar som träningen satt igång cirkulationen."

"Jag är mörkrädd och brukar alltid sova med lampan tänd. Jag vaknar flera gånger per natt och tittar på klockan. I natt, efter första kursdagen sov jag hela natten utan att vakna o kom på att jag hade glömt att tända lampan. I morse var jag jättepigg, annars är jag trött och stel när jag vaknar."

"Det finns före och efter Zhineng Qigong. Jag har tränat flitigt och har en livslust på ett annat sätt än innan jag började träna Zhineng Qigong."

"Jag är mer avslappnad, har lättare att sova, är lugnare och kan sortera mina tankar. Jag har bättre kontroll på mig själv nu."

"Jag stukade en tå för några år sedan och den läkte aldrig väl. Jag har inte kunnat böja den tån. Men nu under kursen har jag haft en känsla i tån och nu kan jag böja den igen."

"Jag har haft tinnitus men efter en helgkurs försvann ljudet i örat. Jag tränar flitigt."

"Träningen har hjälpt mig mycket i att komma tillbaka efter min utbrändhet."

Lärare:

Lars Hagner