Lyft upp Qi Kungsbacka [2004-10-09]

Än en gång har vi haft en kurs i Kungsbacka. Både föreläsningen och helgen var förlagd i, för oss, nya lokaler, Tingbergshallen, vilket var uppskattat bland helgens deltagare. De nya deltagarna fick mycket god hjälp av trogna Zhineng Qigongutövare, men också de som tränat en tid fick lite korrigering av uppmärksamma nybörjare, vilket mottogs med tacksamhet.

Det var en avslappnad och harmonisk stämning under kursen, med mycket "surr" under rasterna, då vi delade med oss av våra erfarenheter till varandra. Det gavs tillfälle att stötta de nytillkomna till fortsatt träning och fördjupad förståelse för "vilken fantastisk metod det här är", som någon uttryckte sig.

EZQC tillhandahåller organiserad träning i Kungsbacka på torsdagar, vilket gör att deltagarna har ett ypperligt tillfälle att även i fortsättningen få ta del av vårt Qifält (se förklaring under artiklar) på hemmaplan. Enligt deltagarna själva så kommer nu kvällsträningen i Kungsbacka att få ett regelbundet tillskott varje vecka framöver.

Några röster från kursen:

"Jag har till min förvåning upptäckt att jag kan andas genom näsan för första gången i mitt liv. Jag har alltid haft täta gångar och har blivit erbjuden att borra upp dem, men har tackat nej hittills och det är jag nöjd över nu."

"Efter första kursdagen var jag ovanligt pigg och började därför röja i ett förråd när jag kom hem. En del av sakerna som jag vanligtvis behöver ta i med två händer för att kunna lyfta över knähöjd, kunde jag lyfta med bara en hand och slänga iväg. Jag kände mig väldigt stark. Det där skräpet har legat där i tio år men jag har inte haft någon kraft eller motivation att ta itu med det, men det hände något under träningen på lördag."

"Jag har tidigare haft problem med mina handleder, knölar på handlederna, vilka gjort väldigt ont när jag arbetat med labbarbete. Sedan jag gick kurs i Kungsbacka för ett år sedan så har jag tränat ett par dagar i veckan och har nästan inte alls känt av det och knölarna har blivit mycket mindre."

"Jag har haft en hektisk period i mitt liv men försökt att göra en Lyft upp Qi eller La Qi varje dag sedan jag gick kurs i Kungsbacka för ett år sedan vilket gjort att jag har varit piggare än någonsin denna våren, brukar annars känna mig väldigt trött på grund av allergi."

Qigongträning i Kungsbacka

Lärare:

Kate Ohlsson