Lyft upp Qi Vara [2004-10-02]

I Somras hade vi våra Sommarkurser i Kvänum utanför Vara och nu var det dags för den första helgkursen som hölls i Longs Bygdegård. Gården är vackert belägen på Varaslätten omgiven av ängar och vacker utsikt så långt ögat når. De nya deltagarna kom från orten liksom flera av de repeterande som deltagit i årets sommarkurser i Kvänum och där stiftat bekantskap med ZQ första gången. Men vi hade också deltagare från andra orter och en av dem åkte från Oslo för att vara med i helgen.

Kursen präglades av en positiv och välmotiverad anda och det blev många glada skratt under helgen, men det förtog inte känslan av allvar och insikt om att träning av ZQ kan ge väldigt bra resultat, vilket flera fick uppleva redan på lördagen.

Väldigt glädjande är att alla deltagarna från orten ville fortsätta att träffas och träna tillsammans så vår kontaktperson i Vara letar nu lokaler för gemensamma träningar.

Några röster från kursen:

"Jag har problem med mina axlar och i går kunde jag somna och sova utan att behöva ta en värktablett för första gången på 1 år, det tycker jag är kanon! Jag har blivit mjukare också, så jag väntar på nästa kurs!"

"Jag har problem med stress, jag gick sommarkursen i Somras och jag har tränat dagligen sedan dess för jag känner att det hjälper mot stressen och jag känner mig allmänt mjukare, mår bättre och är gladare. Det här är jättebra."

"Jag gick också sommarkursen i somras och denna gången har jag "leat" upp axeln lite mer, det gjorde jag i somras också men så har jag slarvat med träningen. Jag lider också av stress men har blivit lugn och väldigt avslappnad under helgen och det är skönt."

"Jag har haft jätteproblem med min rygg och min nacke och dragits med stickningar i armar och ben - det började precis för ett år sedan - och faktum är att jag har haft mycket färre stickningar sedan igår. Jag är trött men det känns gott i kroppen, jag vet inte hur jag skall beskriva det, men det känns jättebra!"

"Jag har en ansiktsskada sedan 19 år tillbaka och denna helgen har det hänt mycket. Det värmer i både övre delen av ryggen och i ansiktet. Jag märkte att jag blev väldigt pigg när jag kom hem igår, jag var trött efter kursen, men sedan blev jag jättepigg och var pigg hela kvällen.

Lärare:

Elisabeth Öberg