Shenxin Qigong Pargas [2004-09-25]

För fem år sedan höll vi vår 1:a helgkurs i Lyft upp Qi i Åbo som ligger nära Pargas. Nu var det dags för den 1:a kursen i Shenxin Qigong i Finland och denna gången hölls kursen i Pargas.

Deltagarna var mycket intresserade och flera av dom uttryckte att de kände sig piggare och gladare efter kursen. Både i Pargas och i Åbo tänker man sätta igång med gruppträningar i Shenxin Qigong redan under veckan som kommer.

Pargasbor tränar Shenxin Qigong

Deltagarnas kommentarer

"Jag har tränat Qigong ett tag och har fått bättre blodtryck och tål stress bättre. Jag brukar trots att jag tränat ett tag alltid stå med ena foten lite framför den andra, troligen för att kroppen är lite sned, men nu hamnar fötterna automatiskt rätt."

"Den senaste tiden har det brunnit och krampat i nacken. Idag känns inte nacken så irriterad länge."

"Jag har problem med en foglossning som ger smärtor i ryggen och ner i benet. När jag kom till kursen kunde jag inte sitta ordentligt, jag fick byta ställning hela tiden. efter första timmen av kursen kunde jag sitta och stå ordentligt. I går kväll värkte det inte alls. Jag brukar sova i en speciell ställning och sedan ligga stilla, annars gör det för ont. Inatt kunde jag sova med båda benen raka och dessutom röra på mig i sängen. Det känns skönt."

"Eftersom jag har en del problem med nacke och rygg brukar jag få gå till kiropraktor var annan månad. Nu så har det gått lite över tiden för när jag borde ha fått en behandling, något som kändes i nacken. Jag hade t.o.m. huvudvärk vilket är mycket ovanligt för mig. I början av kursen knixade det till i nacken och huvudvärken försvann!"

"Jag har ihopväxta nackkotor som trycker på en nerv. Detta ger smärtor i nacken och bortdomningar ända ut i fingertopparna. Nu känns nacken helt bra, jag känner inte av något i varken nacken eller fingrarna."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen