Lyft upp Qi Växjö [2004-09-18]

Hälften av deltagarna på kursen i Växjö var nya och de flesta av dem hade blivit motiverade av våra tidigare deltagare, antingen genom att man själv sett uppenbara förbättringar eller genom att våra deltagare pratat sig varma för hur mycket bättre livskvalitet de fått genom ZQ. Kursen präglades av en varm och uppsluppen stämning med mycket glädje och gemenskap.

I Växjö tränar man tillsammans på tisdagkvällarna och under helgen var det flera av de nya deltagarna som anmälde sitt intresse för att vara med och utöka gruppen.

En av deltagarna hade stora problem med nacke, axlar, rygg och höfter när hon kom till kursen, hon kunde bl. annat inte böja sig och få ner händerna längre än till strax under knäna när vi började men redan efter lunch på lördagen lade hon händerna på fötterna.

"Jag heter Eva och jag kom hit med en ond rygg och en felvriden axel och jag kände mig helt skev i både axel och höft, och ryggen var helt stum. Något har blivit fel, jag tror det beror på att jag har burit lite för mycket och det har varit så här i några veckor. Men under armövningarna på lördagen så fixade axeln till sig och efter kursen igår hade jag blivit mycket bättre i ryggen. Nu känns det jättebra, jag har inte alls ont och höften känns helt ok. Jag tycker kursen har varit jättebra, som vanligt."

Andra röster från kursen

"Jag har varit ZQ periodare i flera år och så var jag på sommarkurs och efter det finns ingen återvändo, jag kan inte längre tänka mig ett liv utan att träna ZQ."

"Det är andra gången jag deltar på en helgkurs och jag tycker det är jättebra. Jag har blivit lugnare och mjukare i kroppen. Jag tänker fortsätta att träna och brukar delta i kvällsträningarna."

"Jag går första gången och det har varit jättekul. Jag ser det som en investering för man behöver det här. De flesta jag känner och även jag själv går omkring med felställningar i kroppen, sånt som gör att man får problem med leder, rygg och allt möjligt och det här har känts väldigt behagligt. Man blir lugn och man behöver sånt här."

"Jag har gjort träningen av ZQ till en vana för det har hjälpt mig mycket, fastän jag inte trodde på det från början. Jag jobbar intensivt på somrarna och förr var jag alltid alldeles utbränd på hösten men nu så blir jag inte det längre. Efter en stressig sommarsäsong på Öland är det så bra med en sådan här helgkurs för man får väldigt mycket energi efteråt och det rensas ut slagg osv och jag känner att jag kan sätta igång med semestern - eller vad man nu ska kallar vinterhalvåret - med nya krafter, tack!"

Lärare:

Elisabeth Öberg