Sommarkurs 2 LUQ Kvänum [2004-07-07]

Sommarkurserna på nivå 2 är till för de som redan har gått en sommarkurs nivå 1 sedan tidigare. Det blir allt vanligare att deltagarna, även de som inte gått sommarkurser tidigare, går både nivå 1 och 2 så att de får 18 dagar sommarkurs på raken. I år var det många som gick vidare från nivå 1 till nivå 2 men det fanns även deltagare som anlände direkt till nivå 2.

Stämningen på kurserna upplevdes som mycket positiv av deltagarna. Alla visade en vilja att hjälpa andra vilket kändes mycket bra. Kvänum är en lugn liten ort och det hjälpte deltagarna att koncentrera sig på träningen. Även om det mesta av träningen försiggick inomhus hann vi med en del utomhusträning (som var mycket uppsakattad) och då passar Kvänums fina gräsmattor utmärkt. En viktig del i kursen var också föreläsningarna samt frågor och svar med Su Dongyue.

Dansgruppen 'BAM' bjöd på magdans Varje år har vi en cabaret på sommarkurserna (en per kurs). Stämningen är mycket positiv och glad på dessa shower där deltagarna står för underhållningen. Deltagarna visar på både talang och glädje när de uppträder med sång, musik, dans och roliga inslag. Årets cabaret fick dessutom ett extra lyft tack vare flygeln som fanns på skolan. Vi fick även uppleva magdans på årets cabaret.

Det märks att Qi-fältets kvalité har förbättrats från år till år. Kvalitén på träningen har blivit bättre och de goda resultaten kommer allt oftare, även för deltagare som varit med rätt så länge. Diagrammet nedan visar hur många procent av de deltagarna som hade problem innan kursen som fick förbättringar under kursen.

Diagrammet visar hur många procent av deltagarna som upplevde förbättringar under kursen

Deltagarnas kommentarer

"Att dansa magdans var kul, men det hade jag definitivt inte klarat av innan sommarkurserna!"

"Efter att ha tränat Qigong i 14 månader har jag fått synförbättring från -5 dioptier till -3,5 på båda ögonen."

"Överhuvudtaget känner jag mig mycket lugnare, mer avslappnad, full av energi och har en ny kropp."

"Känner mig tryggare nu socialt och i mig själv efter allt jag varit med om sista året, stroke, styvfamiljsproblematik och skilsmässa samt flytt."

"Jag har fått bättre motorik, stabilitet, finmotorik i händer och hållning. Kroppen har blivit mjukare och jag har mycket lättare för att slappna av."

"Jag kunde efter 17 år böja mitt invalida knä! Helt fantastiskt!"

"Mitt högra ben var delvis förlamat när kursen startade, men inte nu längre. När det regnade sprang jag mellan husen - något jag inte gjort på 14 år!"

"Jag är blind men synen har blivit aningen bättre. Kan börja urskilja färger och skönja nära föremål, som bakom en slöja. Mina ögon har fått mer liv, enligt omgivningen."

"De framsteg jag gjort är mentala, jag känner mig klarare i huvudet."

"Jag har inte haft migrän på hela kurs 2. Otroligt! Jag har dessutom väldiga problem med mina käkar, men har sovit hela kursen utan bettskena och käkarna känna lösa!"

"Min axel har successivt blivit bättre, smidigare och smärtan nästan borta."

"Astman har blivit mycket bättre. Kan böja mig utan att få enorma adningssvårigheter. Är gladare - depressionen är bättre när jag mår bra."

"Jag har blivit mycket klarare i huvudet. Tidigare var det som att titta genom grumligt vatten, nu som att se genom klart vatten. En mycket skön känsla."

"Jag lider av matallergi men har för första gången ätit samma mat som alla andra i matsalen, och det under hela kurserna både nivå 1 och 2!"

Lärare:

Su Dongyue