Lyft upp Qi Hangö [2004-06-12]

För andra året i rad anordnade Hangö Sommaruniversitet, som är kopplat till Åbo Akademi, en grundkurs i Lyft Upp Qi. Intresset var även i år stort, totalt deltog 35 personer i kursen varav övervägande delen var nybörjare. Några hade gått kursen för ett år sedan i Hangö och repeterade nu för att fräscha upp sina kunskaper i Zhineng Qigong.

Hangö ligger i den svensktalande delen av Finland och kursen hölls på svenska. Intresset i Finland för vår verksamhet ökar alltmer och relativt snart kommer vi nog att genomföra kurser också i de finsktalande delarna av Finland.

Lyft upp Qi i Hangö

Deltagarnas egna kommentarer

Här följer utdrag ur deltagarnas egna berättelser utifrån kursen:

"Jag har varit hemskt arg på sista tiden vilket är olikt mig. När jag tittade mig i spegeln efter kursen på lördagen såg jag mitt snälla jag igen. Sov sen gott på natten."

"Jag trodde det hörde till min ålder att vara stel och ha ont varje morgon. Jag har ett tungt fysiskt arbete och vanligtvis har jag svårt att komma upp på morgonen. I morse steg jag upp direkt och hann gå 5 steg innan jag förvånat vände mig om, tittade på sängen och insåg att jag hade stigit upp utan att ha ont. Jag kunde inte tro att det var sant. Nu känner jag mig elastisk och mjuk som ett gummiband. Efter gårdagens kurs började jag skratta utan orsak och fick nästan bita mig i tungan för att inte skratta högt."

"Jag trodde aldrig att jag skulle kunna lära mig att stå. Jag är mycket lycklig."

"Det här är min tredje kurs. Jag känner att min koncentration har blivit bättre, jag känner mig redigare i hjärnan. Jag känner också att jag fått mer fysisk kraft. Jag får saker till stånd utan möda och utan stress."

"Jag känner mig lugnare och mer samlad. Jag har inte behövt någon pollenallergimedicin under den här helgen."

"För fyra år sedan när jag började hade jag många olika problem. Jag var förkyld ett par gånger per månad, led av åk- och bilsjuka, var sjukskriven för depression, hade fått en spricka i skallbenet efter ett fall och hade fått hudcancer. Nu fyra år sedan har det hänt otroligt mycket positivt. Jag har inte fått det gratis utan har tränat mycket. Speciellt mentalt är förändringen stor."

"Speciellt koncentrationen har blivit bättre. Jag kan hålla mig lugn på jobbet. Hälsan har också blivit bättre. Förr kunde jag ta 2-3 penicillinkurer per år för bihålor, öron m.m., men det behöver jag inte alls numera."

"Jag är jättenöjd med kursen och var det redan igår. Då var jag energisk och gick hem o gjorde saker som jag inte tagit itu med förut."

Lärare:

Lars Hagner