Shenxin Qigong Helsingborg [2003-11-15]

Helgen 15-16 november 2003 hölls en helgkurs i Shenxin Qigong i Helsingborg. Det var vår första kurs i Shenxin Qigong i Helsingborg och Skåne. Flera av deltagarna var nybörjare i Shenxin Qigong men några hade tränat metoden innan.

Det resultatet som var tydligast var deltagarnas energinivå och goda humör. En deltagare berättade att han inte kände sig så pigg men när han tittade sig i spegeln såg han piggare ut än normalt. "Ögonen är mera på hugget" sade han. En annan deltagare var mycket trött när hon kom till kursen pga lite sömn natten mellan fredag och lördag. Hon blev mycket pigg på lördagen och var aktiv till långt in på kvällstimmarna på lördagen men ändå anmärkningsvärt pigg på söndagen.

En av deltagarna fick ett annat snabbt resultat. Hon berättade detta för oss två dagar efter kursen: "Idag kom jag plötsligt ner på huk med fötterna helt i golvet! Bara sådär! Märklig känsla att det kan gå så fort från att inte kunna till att något plötsligt bara fungerar."

Deltagarna upplevde träningen som rolig och okomplicerad men ändå behaglig och mycket kraftfull. Både de som hade gått Shenxin Qigong tidigare och de som var nybörjare (men tränat andra övningar innan) upplevde att de kunde komma vidare i sin Qigongträning. Efter kursen har deltagarna beslutat sig för att sätta i gång med träningsgrupper för Shenxin Qigong både i Helsingborg och Lund.

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen