Sommarkursträning Göteborg [2004-01-03]

I början av januari, varje år, håller European Zhineng Qigong Center en fyra dagars träningskurs för deltagare från Sommarkurserna. I år var vi i Göteborg med nära 60 deltagare.

Deltagarna var entusiastiska till att studera och träna Zhineng Qigong en längre period och för möjligheten att vara i vårt Qi-fält. De flesta har reducerat sina hälsoproblem genom träningen, men man vill ha ut mer av träningen, inte längre bara förbättra och bevara hälsan.

Eftersom fyradagarsträning endast är för dem som deltagit i en Sommarkurs eller ett längre projekt så blir det också lite hårdare träning och mer detaljerad genomgång av utförandet av övningarna. Vi lade också stor vikt på att förbättra vår Gongfu - förmågan att behärska kropp och psyke och att tillgodogöra sig träningen – genom att friska upp det vi lärt oss på mr. Su´s föreläsningar under sommarkurserna.

Påfyllningen av Qi avspeglade sig vid kursslutet på cirkelsamtalen med deltagarna. De hade laddat batterierna, var väldigt positiva och inspirerade till fortsatt träning. De tyckte kursen var ett bra sätt att börja det nya året på och den hade även gett många mentala förbättringar. Vi låter några utdrag ur deras berättelser tala för sig själva:

Deltagarnas kommentarer

"Jag har tränat väldigt mycket själv det senaste året. Och jag märkte nu, att det blir något helt annat när man tränar i Qi-fältet. Jag är väldigt avslappnad och, som sagt, väldigt motiverad att delta i de gemensamma träningarna."

"Jag tycker det här var en jättebra kurs så klart. Jag har tränat rätt så mycket själv, men under hösten har jag inte varit med på några helgkurser. Jag har tränat mycket själv, hemma, men det är inte samma sak, det fick jag bevis för här."

"Tack för en jättebra kurs, med väldigt härlig och god träning. Jag har laddat batterierna ordentligt."

"Det har varit jättehärliga dagar. Det som känns störst är att jag har känt en större inre styrka. Jag har haft mina reaktioner, de har kommit och gått under ett träningspass men sedan har jag gått lika stark ur dem och jag har behållit det tillståndet hela tiden. Det är på en annan nivå nu."

"Vill tacka alla för en härlig kurs. Det är alltid härligt att komma till det starka Qi-fältet och återse alla, det blir liksom sommar igen ett litet tag. Jag har känt mig lugnare än jag brukar göra på de här lite intensivare kurserna och jag kunde koncentrera mig bättre. När läraren gav lite extra ledord fick jag en mycket starkare Qi-känsla och det är mycket inspirerande, det är härligt och man blir nyfiken. Det är nästan som när man är förälskad – det pirrar och pulserar. Man blir väldigt motiverad att träna mer, nu skall jag hem och köra på. Det har varit jättebra organiserat, det är mycket jobb bakom, en stor eloge."

Lärare:

Patrik Rastija