Lyft upp Qi Göteborg [2004-02-07]

Det var ett stort intresse inför helgkursen, många nya deltagare och många som ville repetera. Deltagarantalet uppgick till närmare 60 personer, och då var det ändå ett tiotal som vi tyvärr inte kunde ta emot.

Våra Zhineng Qigongkurser genererar på ett naturligt sätt fler nya deltagare, eftersom de blir nöjda med vad de uppnår så att de efter hand tar med sig familj och vänner. Eller så ser närstående vad som hänt efter att någon bekant börjat träna och så blir man intresserad. På denna kurs hade vi flera bra exempel på detta bl.a. tre generationer ur en familj; mormor, mor – som repeterade - och dotter som var nybörjare.

Det är positivt att så många av våra Sommarkursdeltagare är med på helgkurserna i Göteborg. De coachar nybörjarna på ett bra sätt tillsammans med lärarna och bidrar också till att öka motivationen eftersom de berättar om sina egna upplevelser och vilka resultat de uppnått av träningen. Februarikursen var inget undantag, nykomlingarna inlemmades fint i träningen och deltog med liv och lust i helgens aktiviteter och var motiverade till fortsatt träning.

Deltagarnas kommentarer

"Jag kom väldigt mycket tack vare att min sambo hade pratat med vår vän, och hon talade sig varm för ZQ, som har gett henne väldigt mycket. Jag var från början lite skeptisk, för jag hade provat Qigong tidigare vid ett tillfälle. Denna byggde väldigt mycket på andning – helt annorlunda var det. Så kändes det väldigt bra för min rygg den här helgen. Jag har skolios, det känns i alla fall att ryggen blir mer rörlig. Så det har känts jättebra."

"Det är min andra helgkurs, jag gick en i höstas och sedan dess har jag tränat nästan varje dag. Jag har en inflammation i nervsystemet. Fram till september så blev det sämre och så gick jag kursen i oktober. Efter oktober har det markant gått åt rätt håll. Och jag kan ju jämföra med oktoberkursen: Jag stod hela tiden, men jag fick sätta mig ner och vila lite före passen då. Jag stod väldigt bredbent, och jag kunde inte blunda. Den här kursen har jag väl stått med fötterna ungefär 1 dm isär hela tiden, och jag kan blunda. Jag märker ju att balansen har blivit mycket, mycket bättre. Inflammationen sitter i lillhjärnan, så jag har även problem med koordination och sådant. Finmotoriken har ju blivit mycket, mycket bättre också. Jag är otroligt mycket bättre nu än i oktober, och väldigt mycket bättre än i somras."

"Jag ville bara testa, av olika anledningar. Men den främsta var att jag har väldigt svårt att sova, jag stressar jämt, och är orolig. Jag känner mig jättelugn idag, faktiskt. Det har jag inte gjort på länge. Och jag har sovit i natt också, så jag ska definitivt fortsätta med det här."

Och så slutar vi med Carina Lindblom som Du kan läsa mer om i hennes personliga berättelse på Resultat: "Jag gick min första sommarkurs sommaren efter min första helgkurs, och då blev jag av med alla mina förkylningar, som jag hade dragits med i stort sett hela mitt liv. Som vanligt har det varit en bra kurs, jättebra."

Lärare:

Elisabeth Öberg