Lyft upp Qi Göteborg [2004-05-08]

Andra veckan i maj var det dags för vårterminens andra helgkurs i Lyft upp Qi i Göteborg. Som vanligt på våra kurser var det mycket skiftande åldrar bland deltagarna, och nytillkomna tyckte detta var uppmuntrande. Både nya och fleråriga deltagare fick goda resultat under helgen, och här följer några exempel:

“För 6½ veckor sedan körde jag omkull på skidor och fick en spricka i axelleden. Igår när vi började, kunde jag inte lyfta upp båda händerna rakt över huvudet – nu kan jag få upp dem båda. Det gör mycket mindre ont när jag rör axeln överhuvudtaget".

“Jag har diskbråck på tre ställen i nacken och även i ryggslutet. Jag har svårt att böja huvudet bakåt, och kan inte vrida tillräckligt långt åt sidorna. Jag tycker att det har hänt mycket redan. Det har känts riktigt bra under helgen, jag har faktiskt blivit mjukare i ryggen, och jag kan klara av vissa saker som jag inte trodde jag kunde. Nu känns det jättebra, så jag kommer att fortsätta och försöka att träna".

“Jag har problem med nacken, och dessutom magen, och knäna, som inte fungerar riktigt. Och jag känner att just ryggpartiet…där händer någonting. Jag har redan känt att jag har blivit mer rörlig, och jag är förvånad, faktiskt, över min högra arm som har varit väldigt stel, att den följer med så pass bra. Det är väldigt spännande. Jag vet att jag har flera kolleger som är intresserade och nu ska jag gå hem och sprida detta".

Lärare:

Max Björkström