Lyft upp Qi Bergen [2004-02-21]

Helgkursen i Lyft upp Qi i Bergen var väldigt glädjande. Man tränade flitigt och många fick väldigt bra resultat av sin träning bland annat: bättre syn, mindre smärtor, bättre immunförsvar. På denna kurs var det flera som fick kraftigt förbättrad blodcirkulation, men vi låter deltagarna prata för sig själva.

"Det är min första kurs och jag var mest orolig för att stå så länge för det brukar jag bli så trött utav. Men det har gått fint och för första gången på väldigt många år så är jag varm i fötterna, jag har alltid varit väldigt kall i benen, det var så att det brände i benen och det var helt fantastiskt att uppleva. Det har varit väldigt fint, härliga övningar och jag somnade väldigt tidigt igår. Det har varit en jättebra kurs".

"Det är min första kurs och jag har haft det rätt hårt den sista tiden och var ganska stressad när jag kom och har känt mig väldigt stel i nacken. Det var väldigt behagligt, när jag gick härifrån igår så hade jag inte ont i huvudet, var väldigt avslappnad och ordentligt trött. Men imorse var jag pigg igen. Jag tycker det är mycket behagligt, jag känner att jag har blivit mjukare i lederna så jag tänker vara flitig och träna till nästa kurs som blir en bra påfyllning".

"Jag gick en Shenxin Qigong kurs för 1 månad sedan. Jag har varit flitig och tränat nästan varje dag och jag har fått väldigt, väldigt fina resultat. Jag har fibromyalgi och det innebär bland annat att man har väldigt mycket vatten i kroppen och det har nästan helt försvunnit. När man har fibromyalgi får man också väldigt mycket smärtor som sätter sig lite varstans i kroppen och det är också nästan helt borta, det är en väldig skillnad nu. Så sjunger jag och jag märkte på första sångövningen efter den förra kursen så hade jag en ocean av luft att använda, så jag är enormt tacksam och väldigt nöjd".

"Jag gick min första kurs i höstas och jag har fått en väldigt god effekt på blodcirkulationen, jag har blivit varm i benen och i händerna. Likaså detta att det är rogivande - oron har kommit med åren men nu kan man träna och känna att man kan bemästra det, det har varit otroligt bra. Jag har fått jättefina resultat och tänker fortsätta".

"Jag tror inte det kunde ha varit bättre, det har varit väldigt nyttigt, en fantastisk fin repetition och nyttiga preciseringar. Det som jag främst har upplevt och fått hjälp med av Zhineng Qigong är en enorm förbättring av blodcirkulationen. Den har varit så fruktansvärt dålig och jag har alltid varit stelfrusen. Som jag nämnde på Shenxin Qigong kursen för en månad sedan i Bergen så har jag i 30 år behövt en värmeflaska i sängen och nu har jag varit utan den i 2 månader och det är helt fantastiskt att uppleva. Vidare så tycker jag att man blir väldigt rofylld i sinnet. Det är en underbar känsla inne i mig, så jag tycker det ger väldigt bra resultat för både kropp och själ. Tack för en bra kurs2.

2Långtidseffekter av träningen är bättre syn, jag använde glasögon förut men har inte något fel på synen längre. Jag började träna Zhineng Qigong för att jag var helt slut rätt och slätt. Jag fick ledproblem i knäna, och hade sökt hjälp på väldigt många olika håll. Jag kunde inte böja mig och redan på den första kursen kunde jag för första gången på 2 år böja mig ner på huk i träningssalen. För mig – med de problemen jag hade – så är det en gåva att ha fått tillgång till Zhineng Qigong, men man kanske måste uppleva det själv för att förstå det. Men samtidigt så är det som att de fysiska förbättringarna är en biverkan för man utvecklas så mycket mentalt och det är lika viktig för mig. Jag vill tacka för en väldigt bra kurs".

Lärare:

Patrik Rastija