Shenxin Qigong Göteborg [2004-04-17]

På Shenxin Qigongkursen i Göteborg var det många som repeterade och de flesta har tidigare deltagit i våra kurser i Lyft upp Qi. Under kursen blev de både mycket avslappnade i kroppen och lugnare än vanligt. Några deltagares upplevelser av Zhineng Qigong och denna kurs:

"Jag har tränat Zhineng Qigong till och från i ett antal år men den vanliga Lyft upp Qi har inte riktigt passat mig för jag är van att göra mer actionbetonade och fysiska övningar. Jag är ju medveten om att det är bra - både mentalt och för ryggen, som jag har ont i - och att jag borde ha gjort det, men det har alltid blivit att jag trappat ner på träningen och inte riktigt satsat på det. Så jag upplever att Shenxin Qigong passar mig bättre, det har varit otroligt roligt med bra övningar. Det var en trevlig upplevelse och nu känner jag mig peppad, ja, det passar mig verkligen och det har varit en bra kurs, tack!"

"Jag har tränat Zhineng Qigong sedan i oktober. Jag har ju ganska stora balansproblem – och jag märker att för varje sådan här helgkurs så går det i rätt riktning, att jag verkligen får en skjuts uppåt. Framför allt märks det - nu i vår, detta är ju min tredje helgkurs. Jag känner ju att jag orkar – och framförallt det att jag orkar göra det i 2 hela dagar – hemma finns det ingenting som jag kan eller orkar göra mer än en halvtimma eller en trekvart, sedan måste jag sätta mig och vila. Så jag tycker egentligen det är väldigt konstigt att jag orkar 7 timmar om dagen 2 dagar i sträck. Igår kände jag att jag använt axlarna och musklerna, nästan som träningsvärk, och just det att jag använt och ansträngt musklerna har jag inte upplevt på 1,5 år sedan jag blev dålig och det ser jag som väldigt positivt. Så för mig har det varit en väldigt bra kurs".

"Jag fick en stroke för ett år sedan och jag har varit på rehabilitering och varit sjukskriven och allt sådant där. Under hela denna tid är det Zhineng Qigong som hållit mig väldigt fräsch i huvudet. Jag har nästan inte haft någon huvudvärk trots att stroken satte sig i språkcentrat på mig. Jag hamnade på sjukhus i Tyskland. Att konstatera vilket lugn som Zhineng Qigong ger i en sådan tuff sjukdomssituation, när man inte vet vad som kommer att hända. Zhineng Qigong blev huvudredskapet för mig att komma vidare – och då är det bara att konstatera att detta är en verkligt bra grej. Idag känner jag inte av några rester av stroken, inte någonting, kanske någon gång att jag snubblar på ord om jag blir väldigt stressad. Denna helg så har det hänt en del också och jag har blivit väldigt avslappnad under de här två dagarna och jag vill tacka för en bra kurs".

Lärare:

Patrik Rastija