Lyft upp Qi Lund [2004-04-17]

Grundkursen i Lund samlade några nya och några gamla deltagare, vad som var mer ovanligt var att vi hade tre barn med på kursen Elias 10, Maria 8 och Sofia 5. Syskonen bidrog till en del spontana reflektioner över sådant som vi vuxna finner naturligt, vilket var ett trevligt inslag. Bland annat räckte lilla Sofia upp handen och frågade "vad är ett mjukt leende". Efter det att hon fått svar på sin fråga fanns hos henne ett mjukt leende under resten av kursen.

Det var ett samlat intryck att det varit en bra och trevlig kurs. Bland deltagarna som tränat en tid kunde man höra röster som att "det är trevligt att få träna tillsammans, att få träna i Qi-fältet och nyttigt att repetera".

Elias 10, gick sin första kurs för 3-4 månader sedan då han "testade" och repeterade denna gången. Innan dess har han tränat lite qigong med mamma sen han var ca 9 år. Han har märkt att när han böjer sina fingrar så kan han böja mycket längre än vad hans klasskamrater kan och då tycker han att "va, kan ni inte göra det". Han har även märkt andra saker på gympan, vilket han tycer är kul. Hans syskon tyckte också att det var kul att vara med att träna.

Deltagarna fick under kursdagarna goda men lite olika resultat. En dam som tränat sedan några år kände någonting mellan sina skulderblad, hon minns att hon förr alltid hade ont där. Hon förstår att Qi har nått dit och är glad att hon nu har möjlighet att bli av med den gamla skadan.

En annan kvinna berättade att hon fick hosta, för ett par månader sedan som varade under ganska lång tid 5-6 veckor. Om hon fyllt lungorna med luft så har det tagit emot och gjort jätteont. Nu är både hostan och smårtan helt borta.

Lärare:

Kate Ohlsson