Lyft Upp Qi Ekenäs [2020-02-01]

Ekenäs var kursplats för Lyft Upp Qi i Finland den 1-2 februari 2020. Deltagarna kom från Ekenäs, Hangö och Karis. Några deltagare var helt nya, andra hade gått en eller ett par helgkurser tidigare, och några hade tränat aktivt i flera år. De erfarna qigongarna delade med sig av sina erfarenheter och hjälpte de nyare med rörelserna.
Nedan några kommentarer av deltagarna:


Min första kurs

”Detta var min första kurs. Jag sökte en metod som skulle göra min kropp mjukare, men också göra mig lugnare och ge mig förmågan att kunna njuta av mina pensionärdagar. Det känns som om denna metod kan ge mig allt detta, fastän jag känner mig mera öm i kroppen nu än före. Jag ser fram emot att få deltaga i gruppträningen i Karis.”

Bra för balansen och lugnar sinnet

”Min dotter hade pratat länge om qigong, så jag beslöt mig för att gå en helgkurs och lära mig metoden. Jag tycker träningen är bra för balansen och den hjälper mig att lugna ner mig.”


Bra att få repetera helgkurser


”Det här är min andra helgkurs, efter den första kursen höll jag på en tid och tränade men slutade sedan. Nu har jag fått inspiration att ta upp träningen igen.”


”Jag tycker om att gå kurser då jag har svårt att få in en daglig träningsrutin. Efter kurserna är jag sedan igen motiverad att träna.”

”Jag tycker om helgkurserna, det är så fint att få träna med nybörjare och med sådana som har hållit på med qigong många år.”

Bra mot styvhet och värk i kroppen

”Jag har hållit på med qigong i 6-8 år. Jag tränar i Karis. Det har varit skönt att få lära sig mer detaljer under denna kurs. För mig är träningen viktig då jag blir styvare med åren.”

”Jag har hållit på med qigong i 11 år. Jag började för att jag hade så ont i ryggen. Nu kan jag styra mina ryggproblem med qigongen, jag hålls mjukare i kroppen då jag tränar.”

Livräddning för en utmattad person

”Kändes skönt att göra dessa långsamma rörelser, det fick hjärnan att komma ner i varv. Även behagligt för kroppen och jag gillade speciellt La Qi-övningen, den kändes stark. För en hyperaktiv och utmattad person är detta rena livräddningen. Tack till hela gruppen för stödet.”

Jag älskar metoden

”Qigongen får min aktiva hjärna att lugna ner sig, hela jag stillnar. I stillheten dyker ofta lösningar på problem eller idéer upp. Det började hända saker i mina axlar, men de skulle ha behövt en längre kurs. Jag älskar metoden och jag fortsätter träna hemma och på veckoträningarna.”

Tränat i många år

”Jag har tränat i många år och jag vet att qigongen ger mig mycket. Jag försöker träna kontinuerligtoch märker då jag slarvat, för då känner jag av mina krämpor igen.”

”Jag har också tränat länge och regelbundet. Jag sover bättre, speciellt efter en kurs. Qigongen ger mig ett lugn och en smidighet i kroppen.”

Lärare:

Ursula Öhrman