Lyft Upp Qi Stockholm [2020-02-01]

Det nya seklets första Lyft Upp Qi i Stockholm samlade ovanligt många nybörjare. Vi var i en för oss ny lokal på Söder som fungerade utmärkt för ändamålet. Kursdeltagarna upplevde atmosfären under kursen som positiv och lärde sig övningarna med god hjälp av de mer erfarna utövarna.

Utdrag ur deltagarnas kommentarer:

Livskvalitet

"Träningen höjer livskvaliteten, närvaron och allt i livet."

Mindre ont

"Tränat ungefär 7 år. Qigong har hjälpt mig mycket med kronisk värk i axlar, rygg och nacke. Innan jag började träna fick jag ta till massa speciallösningar i vardagen. Till exempel att jag sov väldigt lite för att jag skulle somna direkt när jag la mig, för att det gjorde ännu mer ont om jag låg i sängen länge och försökte sova. Var i mycket dåligt skick. Idag har qigongen hjälpt mig så att jag har markant väldigt mycket mindre ont. Min vardag är helt annorlunda och jag är mycket gladare. Har skett successivt."

MS

"Har tränat ca 10 år. Tränade ihärdigt de första åren men det har inte blivit så de senaste. Jag har MS. Till en början hjälpte detta mig jättemycket med balansen etc. Min läkare var väldigt imponerad. Nu vill jag ta en nystart med denna kursen. Känner att balansen är det som har tagit mest stryk nu när jag inte har tränat. Vill rekommendera alla här att åka på Sommarkurs."

Lugnare

"Största skillnaden är nog att jag har blivit lugnare. Blivit mjukare med, men framförallt lugnare"

Eksem

"Jag började träna 2005. Mina eksem försvann då. Jag har haft olika svårigheter med min kropp och har varit utmattad. Märkte då att det blev bättre om jag tränade, man gör så gott man kan."

Artros

"Jag är från Åbo. Började 2005 och var då sned i hela kroppen. Har varit på sommarkurs varje år sedan 2007. Har haft artros i fotleden som skulle opereras, fick då rådet att jag måste träna mer. Kunde då sluta med värkmedicinen och ingen operation behövdes längre. Nu har jag fått något i mitt ena knä, svullet och ont. Har ökat på med gruppträning och det har gjort nytta i knät, är bättre. När jag har sömnproblem så sätter jag på cd-skivan och somnar då. Det har varit en superkurs."

Mentalt bättre

"Mentalt har det blivit bättre. Gruppträningen har blivit rutin."

Lugnare

"Trevlig kurs, blir lugnare av qigong."

 

Lärare:

Lars Hagner