Lyft Upp Qi Nybro [2019-09-28]

Detta år firar vi tjugoårsjubileum i Nybro. Vi har genomfört kurser här de senaste tjugo åren utan några avbrott. Under åren har väldigt många människor deltagit och fått bra resultat av vår träning. Qifältet har byggts starkare och starkare för varje år. Deltagarnas ansträngningar, deras vilja att stärka sig, den fördjupade förståelsen och förmågan att få mer qi har förbättrats hela tiden. Det ger nybörjare bra support och förutsättningar för att få en bra introduktion till qigong och att få bra förbättringar på våra kurser.

 

Kommentarer från deltagarna:


Lugn och stark

”Jag har tränat sedan 2007. Resultaten har varit goda, både mentalt och fysiskt. Jag känner mig lugn och stark. Kursen var fantastisk, jag har mer energi nu jämfört med igår morse.”

Upp- och nedgångar

”Jag har tränat i nio år. Träningen ger bra stöd i upp- och nedgångar. Under åren har jag märkt att några av mina sjukdomar har försvunnit utan att jag lagt märke till det. Det känns underbart att vara här och träffa mina qigong-kompisar.”

Fokus

”Jag bärjade träna 2011. Det är alltid trevligt att repetera kurserna. Vardagen är ju full av stress och träningen gör mig lugnare. Jag lär mig nya saker hela tiden. Jag rekommenderar att ni tränar på morgonen, det gör mig mer fokuserad på jobbet. Tack för en fantastisk kurs.”

Förändrat tillstånd


”Detta var min första kurs med denna metod. Jag är här därför att jag vill förändra mitt tillstånd och återfå vad jag en gång hade.”

Positiv känsla


”Detta var min första nybörjarkurs. Min känsla är positiv, kursen var riktigt bra. Jag har en reumatisk sjukdom och jag är här därför att jag vill gör mig själv frisk.”

Migrän


”Under årens lopp har qigongträningen hjälpt mig väldigt mycket. Jag brukade ofta ha migrån och fysisk smärta. Efter min först grundkurs upplevde jag en hel vecka utan migrän, det var helt fantastiskt.

Parkinson och självförtroende


”Detta var min andra kurs. Jag har varit sjuk sedan 2011, jag har Parkinson och hjärtsvikt. Träningen gör mig bättre till mods, den påverkar mig mycket. Jag känner mig sugen på att göra saker som jag inte gjort på mycket länge. Mitt självförtroende har kommit tillbaka. Jag tränar varje dag, jag måste träna varje dag. På grund av min pacemaker går jag regelbundet till en överläkare. Senast jag var där berättade han för mig att mitt hjärta arbetar mycket mer självständigt nu jämfört med tidigare.”

 

Lärare
Johannes Nordgaard