Vinterkurs Shenxin Qigong Karlskoga [2019-02-16]

På vinterkursen 2019 (16-24 februari) deltog många deltagare som varit med på flera tidigare vinterkurser. En deltagare uttryckte sig så här: “Jag har haft några av mina lyckligaste stunder i livet på sommar- och vinterkurserna. Så jag kommer alltid tillbaka.”


qigong-magda-malin-shenxin-qigong-snö-6.jpegDet som alla återkommande och även nya deltagare uppskattar så mycket fanns med i år också: Ett starkt qi-fält, mycket harmonisk och kraftfull träning. Intressanta föreläsningar, gott humör och dessutom tid att umgås med gamla såväl som nya vänner. De vänskapsrelationer som växer fram på dessa kurser är genuina och bygger på en gemensam livssyn och ett gemensamt intresse: En strävan mot bättre livskvalitet.
Många av deltagarna uppmärksammade förbättringar som de hade märkt av under kursen, medan andra upptäckte förbättringarna först när vardagen och det dagliga livet börjar rulla på.

Årets enkätundersökning visar att så mycket som 77% av deltagarna blev mindre stressade under kursen. 73% fick mer energi och lika många deltagare fick förbättrad koncentration.

Diagrammet nedan illustrerar detta.

image-2.png

 

Efter grundkursen

Stor förändring

"Det började med en stor förändring på ögonkursen igår. Så fort jag kom in i rummet kände jag att något hände. Det måste ha varit bra, för idag har det gått som en dans. Jag har mått toppen. Jag står fantastiskt bra. Alltså jag gör så bra rörelser att jag är förvånad. Jag gör nästan perfekta rörelser! Tack. Det har varit en så bra kurs". 

Varm och mjuk

"Detta var min första Shenxin-kurs, det har varit fantastiskt, så tack så hemskt mycket. Jag var stressad och hade väldigt mycket smärta i min kropp och var orolig för att jag inte skulle klara rörelserna i den här kursen, men det har gått över all förväntan. Och nu känner jag mig varm och mjuk i kroppen."

Glad och varm i ryggen

"Innan jag kom hit så har jag haft det lite jobbigt i min kropp och själ. Jag blev väldigt glad när jag bestämde mig för att åka hit. De här två dagarna har varit helt fantastiska. Jag känner att jag blir ledd av qifältet. Hade väldigt ont i min rygg förut och det var alldeles varmt i ländryggen. Och det rörde sig, det hände saker. Var fantastiskt. Likadant ner i benen. Jag känner en väldigt stor tacksamhet. Att det här är det rätta stället att vara på. Under ögonkursen hände det något. Bland annat när man tar med sina fingrar över ögonbrynen, och även vid andra rörelser. Det var väldigt kraftfullt igår, att göra de här rörelserna i qifältet".

karlskoga-folkhögskola-vinterkurs-2019-sunset-2.jpeg

 

Efter vinterkursen

Smalare

“Det har varit en fantastisk kurs. Väldigt skönt. och jag får som alltid fina tips från läraren. Jag känner mig mycket smalare och det är bästa hälsosemestern jag har varit med om! Tack så mycket.”

Stark önskan om bättre fot

"Jag har haft en stark önskan. När jag kom in I klimakteriet så blev min fot konstig och stel. Jag gillar att vara aktiv så detta gjorde mig ledsen. Den är inte lika stel nu efter kursen. Jag hoppas den kommer bli perfekt. Jag gillar att dansa och leva, jag vill springa runt. Förhoppningsvis blir den bra snart".

Lindring av symptom (Parkinsons)

"Det här är min första vinterkurs. Det har varit tufft och fantastiskt. Känslan av att vara I qifältet med alla underbara människor är underbar. Jag har Parkinsons och många av symptomen har lindrats. Jag glömde till och med att ta min medicin på kvällen. Samma sak hände på sommarkursen. På torsdagen fick jag jättebra hjälp av qifältet, det kändes magiskt. Mina händer trycktes ut av någonting. Tack till alla".

Ingen huvudvärk och bättre i ryggen

"Det är min första vinterkurs. Det har varit jätteskönt och underbart att känna qifältet. Det var riktigt starkt. Jag har fått många bra resultat. Jag brukar ofta ha huvudvärk, har inte haft det alls under veckan. Jag har sovit mycket bra. Jag har haft ont i ryggen i några månader, smärtan gick ner i benen. Läkaren sa att det inte är så mycket att göra. Jag tänkte att qigongen kan hjälpa. Ryggen känns bättre. Skönt att veta att jag har verktyget att bli bättre. Efter långa träningspass vill jag bara ligga ner, samtidigt tänker jag att det är bättre att prata med andra, jag får mer qi då. Det har varit en jätterolig kurs".

vinterkursen 2019 shenxin qigong träningshall 26 1200

 

Lugnt sinne

"Jag har mindre störande tankar. Jag upplevde två kvällar med mycket mindre störande tankar, det hände när jag hade tränat Kai He Fa och Tre Centrums Sammansmältning. Det var underbart att gå och lägga sig, mitt sinne var lugnt och fridfullt. Jag tyckte mycket om träningen."

Ryggsmärtor

"Jag tycker vi har fått hemskt mycket qi. Jag hade ett diskbråck i höstas. Det var jättesmärtsamt och jag låg till sängs i en månad. Jag kunde inte stå. Här fick jag tillbaka den känslan och tänkte att jag fått tillbaka diskbråcket. Jag pratade med läraren som sa ”Lita på qi-fältet”. Jag fortsatte träna och det känns jättebra i min rygg nu. Det var en väldigt positiv upplevelse."

Varm i kroppen

"Redan på söndagen när vi hade föreläsning och fikade tillsammans blev jag så varm inne i kroppen. Jag brukar nämligen vara så frusen av mig och första natten hade jag det varmt. Jag visste inte om det var det här från föreläsningen som satt kvar. Jag brukar vara jättefrusen men det har jag inte alls varit den här kursen. Jätteskönt."

karlskoga folkhögskola vinterkurs 2019 snow 3

 

Mer energi och bättre cirkulation

"Hemma har jag varit väldigt trött, jag har behövt sova 10 timmar varje natt. Här har vi tränat hela dagarna och knappt sovit på natten, kanske max 5 timmar. Jag är överraskad, det känns väldigt positivt. Min cirkulation har förbättrats. Jag kommer längre ner i knäböjarna som har varit väldigt svårt för mig."

Smärtan och stelheten försvann

"För mig har det varit en bra kurs, men annorlunda. Jag brukar inte ha fysiska smärtor när jag tränar. Under denna kurs har jag känt mig mörbultad. En dag hade jag otroligt ont i höger höft och ländryggen på högra sidan. Då sa läraren att vi skulle ställa oss upp och tänka att smärtan skulle försvinna. Då kände jag att “Nu räcker det… NU ska den försvinna”. Jag kände på en gång att smärtan reducerades och sedan var den helt borta. Efter det har kursen varit fantastisk. Jag känner mig mjukare. När jag hade ont I ryggen kunde jag inte böja mig framåt, benböjarna var jättesvåra. Jag kände mig jättestel, men sedan har det bara lossnat."

Starkare för varje dag

"Dag för dag har jag blivit betydligt starkare här. Jag känner mig mycket lugnare, mjukare i överkroppen och ryggen och också mer avslappnad. Här har jag inte haft något problem med hetta, vilket jag haft mycket problem med tidigare. Jag har också väldigt mycket uppskattat inslagen om hur vi kan förbättra träningen, t.ex. koncentrationen. Just få höra hur man ska göra hjälper mig väldigt mycket. Det har varit en väldigt stabil kurs för mig och den bästa kursen någonsin."

 

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen

vinterkursen 2019 shenxin qigong träningshall 2 1200