Lyft Upp Qi Bollnäs [2019-09-21]

Höstens grundkurs i Lyft Upp Qi höll som vanligt till på Björktjära skola. De flesta deltagarna kom ifrån Bollnästrakten, men vi hade även med några från Stockholm och Göteborg. Viljan att hjälpa varandra att få till övningarna var stor när vi jobbade två och två med de olika sektionerna och stämningen var positiv och lugn. En deltagare sa: ”skönt att få träna i qifältet”.

bollnäs-lyft-upp-qi-september-2019-rönnbär.jpeg

bollnäs-lyft-upp-qi-september-2019-2.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Några kommentarer från deltagare:


Orkar mer och inte lika lätt arg


”Jag har tränat qigong i många år nu och det gör att jag orkar med det mesta mycket bättre. Jag har även blivit av med ryggproblem, jag slappnar av bättre och blir inte lika lätt arg. Min man är mycket noga med att jag ska gå kurserna, så han märker nog att det gör mig gott.”

Lugn och tillfreds

”Tack för en väldigt skön och givande helg. Efter årets sommarkurs så har jag känt mig så lugn och tillfreds, på ett behagligt sätt. Tänk att jag slipper att äta mediciner trots min ålder, det är så mycket att vara tacksam för. Det är en förmån att få må så väl.”

Bra levervärden

”De gånger det tar emot och att jag kanske inte tänker att jag orkar träna men ändå gör det så märker jag att jag blir piggare och gladare och får mer geist. Sedan år 2012 så har jag fått gå och kontrollerat mina levervärden för att de inte varit riktigt bra. På årets sommarkurs önskade jag mig att värdena skulle bli bra. Efter senaste kontrollen fick jag ett brev där det stod att nu är mina värden bra och jag behöver inte komma tillbaka och kolla mina levervärden igen.”

Hjälp mot bl.a. ångest

”Trevligt att vara här, att träffa alla. Jag har fått hjälp av qigongen på många olika sätt, speciellt mentalt, jag har mått dåligt psykiskt med bl.a. ångest. Där har qigongen hjälpt mig, bl.a. har jag kunnat acceptera att jag behöver göra saker för att må bra, t ex vara noga med att sova bra, vara noga med rutiner osv.”

Skönt med stabilitet

”En mysig helg, skönt att gå på kurs på annan ort, då kan man fokusera mer på qigongen hela helgen och inte allt vardagsstök som man gör annars när man kommer hem efter en kursdag. Det har jobbat mycket i axlarna under kursen så jag hoppas att de ska bli bättre. Det är skönt att ha något som är så stabilt i tillvaron som qigongen.”

Hanterar livet bättre

”Qigong är ett otroligt verktyg, jag kan hantera min vardag bättre. Jag är känslig men kan nu fjärma mig mot det tack vare qigongen, hanterar livet bättre. Det är så trevligt att gå på kurs.”

Huvudvärk och halsbränna försvunnit

”Tidigare hade jag ont i axlarna, mycket halsbränna och huvudvärk. Allt detta är så mycket bättre nu, det är bättre med hela kroppen, den är starkare än tidigare. Kul att komma på kurs.”

bollnäs-lyft-upp-qi-september-2019-1.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lärare:

Fatima Ringvall