Lyft Upp Qi Stockholm [2019-09-07]

Normalt i Stockholm har vi två Lyft Upp Qi kurser per termin, så också i år. Höstens första kurs hölls på Södergården helgen 7-8 september. Ett antal nybörjare tillsammans med fler repeterande hade två dagar tillsammans i vårt starka, fina och harmoniska qifält. Att de som varit med en längre tid med oss även deltar i en grundkurs är till stor hjälp för de som är nya. En av dem sa uppskattande; ”Det känns som jag har fullt med lärare på kursen.” Stämningen var varm och hjärtlig och samtalen många i pauserna mellan qigongpassen. Fler av de nya kom till gruppträningen på onsdagen efter kursen.
Utdrag ur deltagarnas kommentarer:


Lugn

”Bra kurs, blir lugnare efter en qigongkurs. Det bästa med qigongen är lugnet.”

”Har tränat i 14 år. Man blir aldrig färdig, upptäcker nya saker hela tiden. Mitt lugn smittar av sig på min omgivning, märker det speciellt på mitt jobb, tar inte saker personligt längre. Det sociala umgänget på kurserna är så trevligt, tack alla.”

"Jag tycker mycket om qigong. Framförallt ett verktyg för att få lugn, det har betytt mycket för min sömn. Jag har haft borrelia nu och ont i nacken, men idag känns det bättre.”

”Har tränat i 4 år, har haft ont i fötterna som nu blivit bättre. Känner att jag kan lugna ner sinnet med qigongträning, det är ett bra verktyg att hjälpa sig själv.”

”Det är viktigt att må bra när man har ett yrke med människor. Tack för kursen, kul att träffa de nya här på kursen. Qigongen har betytt mycket för mig både psykiskt och fysiskt. Har tidigare haft ätstörningar och känt mig deppig, mina knän var inte bra. När jag bara var 19 år var jag otroligt sliten. Har också känt att jag haft stor nytta av qigongen för att behålla mitt lugn när jag arbetade med en klient som var arg.”

 

Stel på morgonen

”Det här är min första kurs. Jag brukar vara väldigt stel på mornarna, stapplar nästan till badrummet men imorse var jag inte det alls! Sprang nästan!”

 

Eksem

”Har tränat i 14 år, min syster och jag peppar varandra så att vi kan hålla igång träningen. Har blivit av med mitt eksem. Tränar Lyft Upp Qi varje dag och blev mer medveten om vad man kan uppnå efter att jag deltog i sommarkursen första gången. Det händer saker under resans gång, då är det bra att kunna hjälpa sig själv. Har drabbats av utmattning och magproblem, då har jag haft stor nytta av att kunna träna qigong för att bli bättre.”

 

Sömn

”Min första qigongkurs, brukar sova dåligt men i natt sov jag gott.”

 

Nervsmärtor

”Jag har haft mycket problem med rygg och bäcken, nervsmärtor i fötterna. Jag kände redan idag när jag vaknade att jag inte var lika stel i fötterna som jag brukar vara.”

 

Både fysiskt och psykiskt

”Har tränat i 16 år. Qigongen har gett mig mycket saker, både fysiskt och psykiskt. Vågar göra mer saker. Älskar att umgås med er, min andra familj. Brukar imponera på mina söner, kan göra saker som de inte kan.”

”Det är ett fantastiskt verktyg att ta till både vad gäller mentala grejer och fysiska. Inte alltid man kan påverka saker omkring i sin omgivning, så då är det mycket bra att ha qigongen. Sedan händer det saker med omgivningen också. Qi går djupare ju mer man tränar. Det är en magisk metod på så vis. Det kan hända väldigt mycket mer än jag trodde någonsin var möjligt. Att jag skulle ha möjlighet att påverka min hälsa så här.”

 

Hallux valgus

”Haft besvär med Hallux valgus och i höst har det gjort ganska ont men idag känns det mycket bättre.”

 

Ryggvärk

”Tränat i 7 år. Får jättemycket hjälp av qigongen med rygg, axlar och nacke. Svårt att jämföra med innan. Nu kan jag gå en kurs och känna att det känns bra i kroppen när vi gör övningarna. Väldigt bra om man har ett sådant problem som man inte kan lösa genom en värktablett, att ha ett verktyg att ta till. Att inte behöva känna sig så rädd.”

 

Lärare:

Lars Hagner