Shenxin Qigong Stockholm 2019-08-24

Höstterminens första kurs i Stockholm var välbesökt. De flesta av deltagarna hade gått både på vinter- och sommarkurs.  
Många av deltagarna upplevde kursen som kraftfull. Flera personer nämnde också att de hade längtat till kursen eftersom det var första kursen efter sommarkurs två. Nedan finns några av deltagarnas kommentarer.

 

Stark känsla och social samvaro 

”Jag tycker det är bra att ha en kurs så tidigt efter sommaren, det känns som en bra bro mot hösten. Direkt när vi började på lördag morgon hände det något med mig och jag fick en stark känsla i huvudet. Jag har också njutit väldigt mycket av den sociala samvaron på kursen.”

 

Väldigt bra övning och gemenskap

”Jag tycker att kursen har varit mycket bra. Jag tycker väldigt mycket om övningen Shenxin Qigong och tycker också att gemenskapen vi har här gör väldigt gott.”

 

Stora förändringar på vänstra kroppshalvan 

”Mycket har hänt för mig på den här kursen. Jag blev påverkad emotionellt, hela nervsystemet blev påverkad och även musklerna i kroppen. Jag har stora problem med min vänstra sida så jag är mycket nöjd med att det har hänt så mycket.”

 

Kunde sluta röka

”Jag har märkt att qigongträningen har hjälpt mig på flera sätt. Innan jag började träna så rökte jag. Jag hade försökt sluta men det var svårt att få till. Jag visste att det inte var bra men jag kunde inte sluta, det var frustrerande. Efter att jag började träna qigong gick det lätt att sluta. Det är jag väldigt tacksam för. Vilken skillnad det blev. Jag kunde verkligen inte vara utan mina cigaretter förut och efter träningen så kunde jag själv känna att det inte var bra och hade dessutom styrkan att stå emot impulsen att röka.”


Bättre rygg och mindre stress 

”Jag har haft en hel del problem med ryggen och känner att jag även under den här kursen har blivit bättre i ryggen. Jag kommer till exempel bättre ner i knäböjningarna. Men qigongen har också hjälpt mig att lugns ner mig så mycket att jag kan känna när jag blir stressad. När man hela tiden är stressad så märker man inte det, stress blir så normalt att man inte reflekterar över det. Den stressen har satt sig mycket i kroppen, men nu kan jag märka stressen och därför stressa mindre.”


Pigg och social

”Jag har varit rätt trött, men på söndag förmiddag kände jag mig riktigt pigg och social. Det var väldigt roligt. Jag är har inget arbete nu och jag är väldigt glad för att jag har qigongen. Det gör att jag kommer ur sängen på morgonen och ger min dag struktur. På kurserna så ger det mig också likasinnade att umgås med.”


 

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen