Lyft Upp Qi 2 Bollnäs [2019-04-13]

Förfrågan kom från några deltagare om vi kunde anordna en Lyft Upp Qi 2 kurs i Bollnäs under våren. Sagt och gjort, kursen blev av o vi hade flera deltagare från Stockholm, en från Ockelbo och sen ett gäng från närområdet. Alla fick bra hjälp med att förbättra kvalitén på sina rörelser, fin och harmonisk träning i det starka qifält som vi har på våra kurser.
Några kommentarer från deltagare:


Bl.a. åksjuka och knäproblem försvunnit

”Jag har tränat sedan 2007 och fått många förbättringar. Knäproblem som jag haft innan i flera år har försvunnit, Irit (ögoninflammation) som återkom en par gånger per år försvann efter första sommarkursen. Något jag upptäckte rätt nyligen var att jag klarar av att sitta långt bak i en buss utan att må illa, jag som tidigare varit åksjuk. Förut har det varit viktigt för mig att äta på bestämda tider, annars blev jag grinig och trött, men nu fungerar jag även om jag inte äter på den tiden jag brukar.”

 

Perfekta värden i hälsokontroll

”Även jag har blivit av med min åksjuka efter att jag börjat träna qigong. Började med qigong för länge sedan o på den tiden var jag ofta stressad, hade spännings värk i axlarna, och det kunde blixtra framför ögonen. Nu är det bra för det mesta. Jag var på en hälsokontroll nyligen och läkaren gratulerade mig till att alla värden var perfekta, trots min ålder!”

 

En trygghet

”Trevligt och mysigt att vara på kurs i Bollnäs. Jag har tränat i ca 4 år och hade till en början problem med dåliga knän, det har blivit bra. Jag mår mentalt mycket bättre och det känns lyxigt att ha qigongen. Det är svårt att beskriva med ord hur bra det är, det är en trygghet.”

 

Höftproblem

”Min dotter tränar qigong och jag blev nyfiken. Jag har varit frisk och pigg när jag passerat 70 år. Nu har jag gått en par kurser och ska även gå sommarkurs i sommar. Nån månad innan den första kursen fick jag ont i en höft, något med benpålagring. Kände snabbt på kursen att det jobbade i höften. Idag innan kursstart nästan sprang jag hit utan smärta. Jag mår allmänt bra av träningen och det är bra för balans och smidighet.”

 

Fibromyalgi

”Kom först i kontakt med qigong 1998-99 men var inte redo för det då. Blev sjukskriven 2001 och fick diagnosen fibromyalgi och utbrändhet som det hette då. Då var jag mottaglig för qigongen och började träna igen, fick en svacka under en period men då sa min son till mig att jag måste göra något åt min situation och då hittade jag tillbaka till träningen. Qigongen ger mig så mycket att jag ibland glömmer bort fibromyalgin. Jag känner mig mycket snällare och mitt temperament är lugnare, tänker nu mera att saker och ting löser sig. Blir motiverad när jag ser personer som är 20 år äldre och som är pigga av träningen.”

 

Sommarkurs

”Det är så roligt att gå på kurs, det känns som att vi är en familj. Jag längtar till sommarkurserna, ser verkligen fram emot dom.”

”Jag försöker att åka på kurser. Har bl.a. varit på flera sommarkurser och jag känner mig pigg när jag har varit där, det ger så mycket tillbaka om man tränar.”

”Jag har gått sommarkurs de senaste 15 åren. Det enda dåliga med sommarkurserna är att de tar slut så fort. Jag tycker att det är vettigt och smart att lägga tid på att träna qigong.”

 

Stora ryggproblem

”Jag har haft mycket smärta och problem med ryggen sedan jag var 17 år. Kunde inte få någon hjälp och kunde inte ens hyvla ost utan att det gjorde ont och jag blev inte en trevlig människa. Jag började träna för 5-6 år sedan. Nu är jag väldigt glad, nu kan jag ha längre stunder då jag inte har så ont. Qigongen gör att jag känner ett lugn.”

 

Lärare:

Fatima Ringvall