Tuina och Weituo Jin Oslo [2018-10-04]

Deltagare från både Finland, Sverige och Norge samlades i Oslo i höst för att lära sig Tuina och Weituo Jin. Deltagarna tyckte det var bra att lära sig hur de kan hjälpa sig själva och andra med olika problem, genom att behandla olika akupunkter på kroppen. Flera berättade att de tyckte mycket om qigongmetoden Weituo Jin.

Här är några av deltagarnas kommentarer:

 

Kände skillnad efter ett par timmar

”Det är första gång jag går den här qigongkursen. Jag är mycket nöjd. Jag var ute och seglade förra helgen och fick ont i mina händer, de var så stela. Men efter ett par timmar här, kände jag att de hade blivit bättre, märkbart mycket bättre. Mina ryggproblem har också försvunnit.”

 

Slutade med kaffe utan migrän

”Jag har gått kursen många gångar, båda kurserna. Det blir lättare och lättare att hitta punkterna och kvaliteten på min träning har ökat. Jag mår så mycket bättre mentalt nu. Jag får alltid migrän når jag provar att sluta med kaffe. Under de fyra dagarna på kursen har jag inte druckit kaffe alls, och jag har inte fått migrän! Det är jag mycket tacksam för. Kaffet gör mig nervös och jag får hjärtklappning.
Efter kursen: Det har gått flera månader nu och jag har inte börjat dricka kaffe eller fått någon huvudvärk.”

 

Stark och stabil inuti kroppen

”Jag har gått kursen ett par gånger. Weituo Jin är annorlunda än de andra övningarna. Jag känner mig stark och stabil inuti kroppen. Spännande att träna andra qigongövningar efteråt. Får bra styrka. Det har varit en bra kurs!”

 

Fysisk och effektiv

”Weituo Jin är en fysisk övning som tar ställen som andra inte tar. Den är mycket effektiv.”

 

Händer så mycket i hela kroppen

”Detta är första gången jag har gått Tuina. Jag är mycket nöjd. Jag räknade ner dagarna till kursen, har hört talas så mycket om den. Trevligt att repetera Weituo Jin. Det händer så mycket i kroppen, från axlarna ut till fingrarna. Varm strålning i benet. Otrolig bra kurs! Och ett bra gäng.”

 

Kraftfull övning

”Det här var första kursen för min del. Det är kraftfullt. Känner att metoden arbetar med flera av mina problemområden, så som axlarna. Jag ser mycket fram emot fortsättningen.”

 

Känsla av qi

”Jag har gått Tuina och Weituo Jin förut och haft stort utbyte av dem. Sista gången jag gick Tuina kände jag av qi på samma sätt som när jag tränar. Jag gillar Weituo Jin. Den gör kroppen smidig och jag känner mig stark.”

 

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen