Lyft Upp Qi 2 Bergen [2018-10-13]

Det var flera år sedan vi senast hade en kurs i Lyft Upp Qi 2 i Bergen. Flera av deltagarna uttryckte att de nya teknikerna gjorde det lättare att koncentrera sig och slappna av under träningen.

Några deltagares kommentarer:

 

Det lossar i kroppen

”Jag har tränat i ett år och detta är min fjärde kurs. Det är definitivt den bästa av dem, både gällande känslor och kroppslig stelhet. Det har verkligen lossnat i kroppen. Det har varit en fantastisk kurs, och jag kommer fortsätta träna.”

 

Mindre spända axlar

”Jag har tränat qigong i två år. Det har varit en underbar kurs och denna helg har jag stått på golvet på ett annat sätt än innan. Jag har stela axlar. Särskilt en av dem och det har jobbat på den i två år nu. Denna helg blev axeln lite mindre stel. Det är också spännande vad vi lärt oss och kan använda oss av i framtiden.”

 

Lugn

”Jag vill tacka alla för en fantastisk kurs. Jag har varit väldigt stressad sista tiden och jag behövde de verktyg som vi lärde oss på kursen för att inte tänka på något annat under träningen. Jag har varit väldigt lugn denna helgen och det tar jag med mig när jag går hem idag. Tack för en fantastisk kurs.”

 

Nya tekniker

”Jag har tränar i några år. Jag har en bra känsla i långfingret efter att ha lärt mig de nya teknikerna! Jag är glad att det var en kurs nu och det är trevligt att ni alla kom hit.”

 

Ryggproblem försvann

“Jag har tränat qigong i två år och det är trevligt att komma på kurs i Bergen. Jag drack lite för mycket te igår kväll så jag behövde gå på toaletten under natten. När jag kom tillbaka till sängen igen somnade jag på mage, vilket jag inte gjort på nästan 15 år. Det har varit något i min rygg som hindrat mig från att somna på magen men jag har inte haft några problem med ryggen sedan jag började träna qigong. Det har varit väldigt obehagligt att ligga på mage men denna gång somnade jag med en gång. Otroligt.”

 

Bra stämning

“Jag började träna i januari. Det har varit en väldigt trevlig helg och det har varit trevligt att träna mycket. Det var bra att vi inte tränade La Qi väldigt mycket! Det har varit bra stämning, och tiden gick fort.”

 

Nya verktyg

“Jag har tränat qigong från och till i några år nu. På senaste tiden har jag haft många negativa tankar men denna helgen har jag känt att det inte var utrymme för de negativa tankarna längre, tack vare de nya verktygen som introducerades under kursen. Med de nya verktygen var det inte utrymme för andra tankar. Nu är jag lugnare jämfört med när jag var på föreläsningen i fredags. Just nu är livet lite tufft men nu har jag fått hjälp. Undervisningen har varit bra.”

 

Mentalt lugn

“Den sista gången vi gjorde övningen kändes det lite annorlunda. Vanligtvis har jag mycket tankar när jag tränar. Nu tänkte jag inte så mycket, det kändes som att jag var någon annanstans. När jag öppnade ögonen var jag i någon slags stillhet. Det var definitivt ett av mina bästa träningspass!”

 

Djup avslappning

“Denna kursen har varit väldigt trevlig. Jag har varit i en väldigt djup avslappning under träningen, det har nästan känts som att jag sov när jag stod upp. Jag visste nästan inte var jag var. Jag har blivit mycket lugnare. Har tränat i många år, sedan 1996. Det har varit lite av och på, nu är jag tillbaka igen! Jag tränar regelbundet hemma.”

 

Lärare:
Herbjörn Wilhelmsen