Weituo Jin Kalmar [2018-11-24]

Helgen var mörk, regnig och kall – utomhus i alla fall. Deltagarna som var inomhus och tränade i qifältet fick istället energi, värme, minskade smärtor och flera andra förbättringar. Stämningen var harmonisk och skön. Många av deltagarna sade spontant att de ville träna på Weituo Jin själva efter kursen. Nedan finns några av deltagarnas individuella kommentarer.


Lugn, stark och kraftfull

”Det är första gången som jag går Weituo Jin. Jag får erkänna att jag var lite skeptisk. Jag har gått på de andra kurserna och tänkte att detta inte var så mycket att ha, men tänkte ändå att jag skulle gå eftersom det var en sådan kurs här i Kalmar. Det har varit häftigt! Redan efter 1:a timmen kände jag att jag mådde mycket bättre, bara den timmen var värt hela kursavgiften! Jag blev mycket avslappnad och lugn. Jag brukar vara beroende av att äta ofta, men jag var inte alls hungrig och har varit pigg hela tiden. Jag åt när vi hade lunch, men det var mest för att det var lunchrast och inte för att jag kände att jag behövde äta. Jag känner mig lugn, stark och kraftfull, nästan lyrisk. Min förmåga att träna de andra övningarna har också blivit bättre den här helgen.”


Minskat nikotinbehov och varm i kroppen

”Det har varit en skön kurs och det har hänt mycket. Igår kände jag av mina smärtor, men idag känner jag en behaglig värme i kroppen. Under helgen har jag också känt ett minskat nikotinbehov. Den senaste månaden har jag orkat träna bra hemma.”

Benet bättre efter diskbråck

”Detta är 3:e gången jag går kursen. För 3-4 veckor sedan fick jag ett diskbråck. Det var mycket smärtsamt. Jag trodde inte att jag skulle kunna komma ur sängen, men det blev bättre. Jag var ändå orolig för hur jag skulle klara av kursen, diskbråcket påverkade inte bara min rygg men även mitt vänstra ben som kändes svagt och smärtade. Det var jobbigt och tufft första dagen men jag känd ändå att jag fick mycket qi och att det hände mycket. På morgonen idag märkte jag att det gick mycket lättare att gå ner trappen. Mitt dåliga ben var mycket bättre i morse jämfört med dagen innan. Det känns bra nu och benet har blivit ännu starkare under dagen.”


Bättre koncentration

”Jag har gått kusen två gånger förut och detta är min favoritövning som jag tränat många gånger varje vecka i flera år. Jag har fått flera bra korrigeringar nu och känner att jag kan koncentrera mig bättre.”

Bättre träning av andra övningar

”Gårdagen var riktigt tung och det började direkt med första ställningen. Men det hände jättemycket och det har varit oerhört bra. I morse innan kusen började tränade jag Lyft Upp Qi, Shenxin Qigong och Xing Shen Zhuang och det var stor skillnad på alla övningarna! Axlana var mycket bättre än vanligt! Weituo Jin ska få ingå i min morgonrutin framåt.”


Weituo Jin ger energi och stabilitet

”Jag tränar Weituo Jin varje morgon. I torsdags hann jag inte träna och kände direkt när jag körde bil på förmiddagen. Jag körde inte lika bra som annars och fick verkligen skärpa till mig. Jag behöver verkligen träningen varje dag för att fungera bättre. En fantastisk övning. Jag tränar ju annat också men den här är bra och rolig. Jag känner att jag kan utveckla mig mer efter korrigeringarna i helgen. Jag kan använda övningen istället för antidepressiva tabletter. Den gör att jag håller energin längre under dagen ger mental styrka och stabilitet.”


Bra sömn och ökad styrka

”Jag blev mycket trött under gårdagen, det kändes som om många saker hände med mig. I natt sov jag otroligt bra och hade en skön morgon. Nu idag känner jag en ökad styrka.”


Bra att träna på morgonen

”Detta är min favoritövning. Jag brukar träna den på morgonen. När jag kommer till tigern så försvinner de sista resterna av sömnen från ögonen. Jag har fått bra korrigeringar och sov bra inatt. Jag känner mig lunare och mår bättre.”


Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen