Lyft Upp Qi Bollnäs [2018-10-29]

Hösten hade kommit till Bollnäs så utanför vårt fönster lyste löven upp i sina rödgula färger. Till kursen kom allt från helt nya deltagare till de som gått en kurs tidigare till de som gått många kurser och även sommarkurser. Stämningen var varm och hjärtlig.

Kommentarer från några deltagare:


Problem i knä försvunnit

”Jag tror att jag gick min första kurs runt 2007 och jag hade då problem med ett knä som jag haft under flera år. Det kunde svälla upp och hålla i sig upp till 6 månader. Jag kände redan på min första helgkurs att det hände något i mitt knä. Nu är det flera år sedan jag hade några problem med knät. Qigongen har även påverkat mitt sinne, jag är lugnare och påverkas inte av omgivningen och retar inte upp mig för småsaker. Jag är glad över den här kursen, jag har fått så mycket qi.”


Ger mycket mentalt

”Första gången jag gick qigongkurs var det för att jag var sjukskriven och led av en utmattningsdepression. När jag sen mådde bättre och började jobba igen så släppte jag qigongen. Så småningom har jag hittat tillbaka och det har jobbat med min whiplashskada och ett snett bäcken, dessutom ger det så mycket mentalt, känner att det händer saker varje kurs.”


Hjälper mot min astma

”Jag har tränat qigong länge, har provat andra metoder som mindfulness och yoga, men det är bara qigongen som jag tagit till mig. Det passar mig med det aktiva, rörelserna i övningarna. Jag märker att jag kan röra mig bättre och är rörlig för min ålder. och blir inte lika arg längre. Jag har astma och märker att qigongen gör det lättare att andas. Tack för en fin kurs!”


Bättre cirkulation och harmonisk och lugn

”Gick två kurser för 11-12 år sedan, hade problem med astma då och tog mycket medicin. Blev rekommenderad av en kompis att prova qigong. Jag blev harmonisk och lugn i kroppen. Märkte att jag kunde syresätta bättre och att cirkulationen kom igång. Kom ifrån träningen av olika anledningar. Men är nu tillbaka och efter den här kursen känner jag en harmoni.”


Förebyggande

”Har funderat på att prova qigong i 2-3 år och nu passade det. Vill lära mig qigong och använda det, känner bl.a. att kroppen har blivit stelare och vill förebygga det. Det känns som att jag får både träning och meditation samtidigt. Äter kortison för problem med tarmarna och skulle vilja trappa ner det.”

 

Lärare:

Fatima Ringvall