Lyft Upp Qi Vasa [2018-10-13]

Denna gång var kurslokalen belägen helt i centrum av staden och vi fick träna under vackra träbjälkar. Nya och erfarna kursdeltagare njöt av att få träna tillsammans.

Nedan några kommentarer av deltagarna:

 

Tummen blivit bättre

"Jag har blivit mycket mjukare, är inte längre så styv och stel och har mycket mindre värk nu. Jag vet inte i vilket skick jag skulle vara nu om jag inte hade börjat träna qigong. För två veckor sedan skadade jag tummen och märkte igår när vi tränat en stund att tummen blivit mjukare och det var lättare att röra på den."

 

Insett vikten av att träna

"Igår var jag trött och hade varmt, idag är jag trött men igen kall. Jag har tränat sedan 2011, har haft en paus på två år, men nu tränar jag gärna igen."

 

Qigongträning är en ny metod för mig

"Jag är förvånad över att jag kom med på denna kurs för den här typen av träning är långt ifrån vad jag är van vid. Det vore jättebra om jag kunde få in qigongträningen i min vardag. Jag äter blodtrycksmedicin och skulle bli glad om jag kunde slippa äta den genom att träna istället."

 

Jag tankar energi på våra kurser

"Jag var trött igår och hade huvudvärk, men känner mig pigg idag. Qigongen lugnar ner mig och mina tankar. På en sådan här kurs tankar jag ordentligt med energi. För mig är det bra att träna på morgonen före jag går på jobb. Jag började träna qigong på nytt år 2015 efter en tids paus. Då var jag helt utmattad och märkte tydligt hur jag blev i bättre skick då jag tränade."

 

Trygghet i qigongen

"Jag började träna 2005 och märkte ganska genast att min laktosintolerans försvann snabbt och även de problem jag hade haft med min mage. Jag är inte lika allergisk mera. Tidigare hade jag migrän en gång på våren och en gång på hösten men den har helt försvunnit. Av qigongträningen får jag lugn och trygghet, det är skönt att komma på kurs och att få träna. Min mamma dog för fem år sedan och då gick jag in i väggen och var helt utmattad. Jag tappade till och med läsförmågan, hittade inte till dagis då jag skulle köra min dotter dit. Lyckligtvis hade jag inte glömt hur man tränar qigong. Jag blev lugnare då jag gjorde det. Qigongen är ett viktigt verktyg."

 

Qigong är ett bra självhjälpsverktyg

"Jag känner igen mig i M:s berättelse om utmattning. Jag började träna qigong för 10 år sedan och den är en kär gammal vän. Tyvärr tränar jag inte så mycket som jag skulle vilja. Då jag tränar känns det som bomull i huvudet. Qigong är ett bra självhjälpsverktyg."

 

Mer energi behövs alltid

"Kursen har varit som jag förväntade mig. Nu skall jag försöka aktivera mig för att börja träna. Jag jobbar mycket vid datorn och blir då styv i axlarna. Mera energi behövs även alltid."

 

Qigong hjälper mot utmattning och stress

"Jag började med qigong på grund av utmattning och stress. Märker att qigongträning hjälper bra. Jag försöker träna så aktivt som möjligt. Jag stressar inte lika mycket om jag tränar regelbundet och jag har börjat lära känna igen mina stressymptom. Jag är nöjd med kursen i helgen och qigongen överlag."

 

Lärare:

Ursula Öhrman