Sommarkurs ett Nossebro [2018-06-25]

sommarkursen 2018 fatima malin magda 2000px33

”Jag kom hit för att farsan har gjort det här länge. Han har blivit lugn och hans rygg fungerar igen. Här blev jag förtjust i alla människor som jag träffat. Alla man hälsat på, man får så mycket kärlek och man känner sig så omtyckt när man går och lägger sig på kvällarna här.”

Så uttryckte en deltagare sig efter kursen och många andra uttryckte liknande åsikter om den kärleksfulla och välkomnande atmosfären på kursen.

I år var det tionde året i rad som vi var i Nossebro för att ha sommarkurs. Nästa år är det dags att fira 25-årsjubileum för våra 9 dagars sommarkurser, som vi arrangerat varje år sedan 1995. Sommarkurserna är våra allra populäraste kurser och drar människor från flera länder, främst från Sverige, Norge och Finland. I år var vi ca 190 som tillbringade 9 dagar tillsammans i vårt starka qifält. Dagarna fylls med träning och undervisning av Dongyue Su, varvat med raster där vi äter god och näringsriktig mat och har möjlighet att umgås. Många kommer år efter år och ser mycket fram emot att få träffa sina kära qigongvänner.

sommarkurs ett 2018 bat nossebro nossan

”Tack så mycket! Jag är mycket tacksam för att ha fått vara med om den här kursen. Jag känner mig mer avslappnad och har mer energi.”

”Ett stort tack till allt och alla involverade.”

”Det känns som att jag har dött och vaknat i himlen. Jag har upplevt vänlighet som jag inte upplevt någon annan stans. Jag har varit på många kurser och seminarier och många spirituella samlingar, men jag har inte känt denna gemenskap, vänlighet, stöd och disciplin och integritet som jag upplevt här. Det är verkligen anmärkningsvärt. Det är något verkligen speciellt. Vi är i qifältet.”

”Tack till alla mina kära vänner för allt ni gör för oss.”

”Väl organiserat. Jag är imponerad av köket.”

”Som vanligt har det varit en fantastisk kurs. Jag känner mig piggare, alertare och gladare. Jag har förtroende för metoden. Tack till er alla!”

”Tack! Jag blir allt lugnare, starkare och mer säker i mig själv.”

sommarkurs ett 2018 nossan bro

”Det blir bara bättre!”

”Stämningen och miljön här har varit helt fantastisk och vacker. Jag har inte någonstans upplevt något liknande. Mitt hjärta känns så öppet och jag är mycket glad. Min kropp känns helad.”

”Tack för en bra kurs. Ni ledare är underbara.”

”Jag är väldigt tacksam för att jag kan vara en del i detta. Och att jag har fått chansen att hitta den här metoden.”

”Så speciellt. Härlig atmosfär. Ni ledare är så bra.”

”Det känns så bra. Tack för en fantastisk kurs! Den bästa jag deltagit i.”

Före och efter kursen fyllde deltagarna i en enkät om sitt hälsotillstånd. Resultaten blev tydliga, bland annat var det flera än 70 % som fick mer energi och kände mindre stress. Nedan följer kommentarer om hälsoförbättringar från deltagarna.

Flöde i kroppen

”Det här är min första sommarkurs. Jag har mycket dålig cirkulation i ryggen och axlarna. Jag har försökt med alla möjliga olika metoder, de ger en kortsiktig effekt men allt kommer tillbaka på grund av stressen i mitt liv, jag jobbar väldigt mycket. Jag tycker att qigongen är fantastisk för att den hittar statusen på kroppen direkt. Du kan se direkt vad du har problem med. Jag kan känna att jag nu har ett helt annorlunda flöde i kroppen. En helt annan energi och rörelser. Mycket bra kurs, med mycket bra struktur och planering av kursen och glada människor.”

Utbränd, smärta

”Jag vet inte var jag ska börja. Jag började med qigongen 2000 och var då utbränd. Jag ville prova qigong och hade allt att vinna och inget att förlora. Jag är verkligen glad att jag började. Jag har haft smärta sedan 17 års ålder och det är några år sedan nu med tanke på att jag nu är i 80 årsåldern. Jag hade problem med min rygg som spred sig till nacken och axlarna, men det är borta nu. Sedan 2011 har jag inte varit till kiropraktor eller fått någon annan behandling för detta. Min tinnitus är borta och min fot har blivit bättre.”

Ont i händer

”Jag har haft ordentligt ont i mina händer i flera år. Under kursen blev jag kokhet i nävarna och smärtorna försvann och händerna är jättefina. Det känns jättebra, nu kan jag ta i lite.”

sommarkurs 2018 fatima malin magda armarna ut

Virusinfektion på hjärnan

”När jag var 20 år, det är 30 år sedan, fick jag en virusinfektion på hjärnan och effekterna av det har funnits kvar. Mitt huvud har varit väldigt stelt och det har varit jobbigt att hålla upp huvudet. Under ett av träningspassen kände jag att det började lossna, jag tänkte att nu händer det. Under qirelgeringar och träningar har det fortsatt att jobba.”

Bättre liv

”Det händer massor. Jag har blivit lugnare, mjukare och en bättre människa. Jag är här för att få ett bättre liv och det blir bättre, inte bara på kurserna. Jag hanterar vardagslivet annorlunda och har klarat av en situation som jag förmodligen inte hade klarat för 10 år sedan. Jag blev mobbad och utfryst på mitt jobb men genom träningen så kunde jag ta till vara på mina morgonpromenader, till jobbet, njuta av utsikten och får styrka att klara dagen. Nu har jag ett nytt jobb och allt är otroligt bra där.”

Nytt lugn

”Det låter kanske som en klyscha men det här var verkligen den bästa kursen någonsin. Det är svårt att beskriva vad som har hänt. Träningspassen med la qi har varit fantastiska. På slutet av kursen ville jag inte att de skulle ta slut, vilket är nytt för mig. Jag har funnit ett nytt lugn inom mig. En känsla av att komma hem till mig själv, ett uppvaknande.”

Läsa bättre

”Jag har blivit mycket mjukare i min kropp, mina tummar är avslappnade och idag kan jag även läsa bättre. Jag kunde läsa namnet på schampoflaskan på avstånd, det har jag inte kunnat göra förut.”

Förändrat mitt liv

”Det är första gången jag tränar qigong. Jag hade inga förväntningar men redan efter nio dagar har qigongen förändrat mitt liv. Min inställning till mediciner, piller och ”quick-fix” har totalt förändrats. Istället för att lita på piller kommer jag att lägga min tillit till qigong. Genom att träna regelbundet och vara beslutsam är jag säker på att mitt liv kommer att förändras mycket. Jag är väldigt tacksam över de här nio dagarna.”

Mycket trött hjärna

”Jag är här med min dotter på min första sommarkurs. Jag känner stora förändringar. Jag kom hit med en mycket trött hjärna efter en mycket intensiv period, men redan efter två dagar kände jag att allt bara släppte. Jag är mycket mjukare och ett knä och ett ben har också blivit bra. För mig har det varit väldigt stora förändringar och jag är mycket tacksam över det.”

Lugn, glad och förnöjd

”Jag använder inte sömntabletter eller lyckopiller som jag har tagit under en lång tid. När jag kom hit så fann jag att alla är så lugna och avslappnade medan jag kom hit rejält stressad, med uppdragna axlar och en känsla av att vara jagad. Men igår när jag gick till ICA insåg jag att jag gick som en snigel, helt naturligt trots att jag inte tagit vare sig sömntabletter eller lyckopiller. Jag är lugn, glad och förnöjd.”

sommarkurs ett 2018 solnedgang nossan

Underbar upplevelse

”Kabarén var en sådan underbar upplevelse. Och efter den har varje dag blivit bättre och bättre. En sak jag noterade var att mina armar är stabila. I vanliga fall skakar de lite grand, t.ex. när jag äter. Det är som någon fyllt olja i mina axlar och det är en klar förbättring. Tack!”

Inre styrka

”Jag kom hit första gången sommaren 2015. Jag fick mitt liv tillbaka. Jag kördes hit liggandes i en bil. Jag var väldigt svag och min hälsa var väldigt dålig. Det förändrades totalt här. När hälsan har varit dålig under en längre tid blir man sämre på många sätt både fysiskt och psykiskt. Jag har arbetat för att återuppbygga allt det som brutits ner och metoden hjälper mig med det. Det är skönt att känna att jag har en inre styrka. Det kan komma tuffa dagar men träningen är min medicin.”

Bubblande lycka

”Det som har varit mest fantastiskt i år den bubblande lycka jag kände under de första dagarna, en slags lycka man vanligen bara känner när man är nyförälskad. Jag är förälskad i qifältet.”

Lärare:

Su Dongyue