Sommarkursträning Göteborg [2018-01-03]

sommarkursträning gbg januari 2018

Den så vanliga kommentaren att "en bättre start på det nya året finns inte" stämde bättre än någonsin nu när vår lärare Su Dongyue kom på efterlängtat besök till Göteborg. Han inledde årets sommarkursträning med en välbesökt och uppskattad föreläsning. Han lärde även ut EasyCare - Ögon. Många gladde sig över att helt nya deltagare nu kunde delta i ögonövningen. 

Att qifältet nu uppgraderats rejält i Göteborg märktes tydligt. Redan vid kursens start kände många ett stort lugn och en kraftfull träningseffekt. Sommarkursträningen blir alltmer populär och många reser långväga för att delta. Tack vare byte till större lokal fanns plats för alla som ville delta. 

Inte minst glad var en kvinna som hade tvekat inför att resa till kursen. Här följer hennes och andra deltagares kommentarer från kursen:


Värk och trötthet försvann

"Jag var väldigt osäker på om jag skulle komma till kursen. Sen läste jag om de resultat som en person fått på höstkursen och tänkte "Jag måste åka". Jag är så glad att jag kom, det har varit långt över förväntan. Jag har haft ett tufft år. Innan jag kom hade jag ledvärk och kände mig trött och hängig. Här har jag känt mig som en helt annan person. Smärtan har försvunnit. Jag känner sådan glädje här.  Det berör mig mycket. Jag är glad över mycket i mitt liv men det här är en väldigt speciell känsla."

Som en ny människa

"Jag har varit jättetrött och sjuk hela julen. Jag har mått jättebra när jag har varit här. Jag känner mig frisk och pigg och är starkare. Jag känner mig som en ny människa.”

Kan stå upp

"Den här gången kunde jag stå upp! Det har varit fantastiskt. Hela sommaren har jag fått sitta ner och träna. Jag är jätteglad.”

Bättre blodsockervärden

"Jämfört med förra hösten har denna hösten varit mycket bättre. Vi har varit mindre sjuka och varit mycket piggare i familjen. Skillnaden är att vi har tränat mer. Det har varit jättestor skillnad. 2012 fick jag diagnosen diabetes. Senaste dagarna har jag haft mycket bättre sockervärden."

Mjukare nacke

"Det har varit en jätteskön kurs. Jag har haft jätteont i nacken länge. Den är inte helt bra ännu men jag kan vrida nacken mycket mer nu. Innan kursen var jag tvungen att vrida hela kroppen. Så nacken är mycket bättre nu."

Armen läker

"Min arm har varit dålig hela året sen jag flyttade och lyfte för tungt. Armen skadade jag redan 1997 men den blev bra med qigongen. Sedan dess har den varit bra innan flytten förra året. Nu känns det som att den har läkt inifrån. Jag förstår nu att jag varit för ivrig och försökt tvinga upp armen. Idag kunde jag få upp armen i armträningen men jag måste vara ordentligt avslappnad. Och titta! Nu kan jag lyfta armen helt! Det som har hjälpt är att jag slappnat av bättre."

Lugn i full fart

"Jag har hittat mitt lugn mycket mer än jag brukar. Jag har aldrig kunnat genomföra övningarna så koncentrerat som nu. Mycket färre distraherande tankar. Jag har känt att jag har tränat livet. Jag har varit piggare efter kursdagarnas slut, inte trött som vid tidigare kurser. Det har varit full fart efter kursdagarna, på ett bra sätt, utan stress."

Lärare:
Patrik Rastija