Lyft Upp Qi Oslo [2017-10-14]

Denna klara, vackra hösthelg i Oslo fylldes lokalen av förväntansfulla deltagare redo att delta i en grundkurs i Lyft Upp Qi. Några tränar övningen regelbundet sedan en tid tillbaka och flera lärde sig övningen för första gången. Det rådde en koncentrerad och hjärtlig atmosfär under hela kursen. Läs några av deltagarnas egna kommentarer nedan:

Oslo 14 okt 2017

Förbättringar i bäckenet, korsryggen och njurarna

”Jag har blivit enormt mycket bättre i bäckenet och i korsryggen där jag haft mycket problem. Jag har flera gånger avlyst en njuroperation och har känt under flera helgkurser att jag blivit bättre i urinröret. Jag känner mig väldigt mycket gladare till sinnes sedan igår.”

Rak i ryggen och glada skuldror och armar

”I början var jag väldigt framåtböjd men nu har ryggen blivit rak och har fallit på plats. Jag går mycket lättare. Skuldrorna och armarna blir väldigt glada när de får den här träningen.”

Lättare att tömma huvudet på onödiga tankar

”Den här kursen gör något med ditt inre. Igår klarade jag inte tömma huvudet på onödiga tankar men idag kunde jag mycket bättre bara tänka på det vi skulle göra.”

Kan nå tårna med händerna

”Jag kunde nå tårna med händerna och komma ner till golvet! Det har jag aldrig kunnat nästan. Qigongen hjälper också mot stress. Jag blir mer fokuserad vilket gör att jag får mer tid.”

Böld försvann och ryggen har rätats ut

”När jag kom till kursen hade jag en värkböld i ett operationssår som öppnat sig. På lördag kväll när jag tog av plastlappen över såret var den borta. Jag deltog i sommarkursen i somras. Sedan dess har jag blivit 7-8 cm längre för att jag har blivit rakare i ryggen.”

Lärare:
Carolina Friberg