Lyft Upp Qi Stockholm [2017-04-01]

Medan våren försiktigt tittade fram samlades ett gäng qigongelever för terminens andra Lyft upp qi -kurs på södergården i Stockholm. Det var en mycket trevlig stämning och både nya deltagare och elever som tränat i många år tränade tillsammans, lärde sig övningarna och skapade mycket glädje och skratt under rasterna.

Här finns ett utdrag av de kommentarer deltagarna hade efter kursen:

Kunna hantera det som händer i livet

”Tränat i 11 år. Det qigongen gett mig mest är lugnet, att kunna hantera det som händer i livet extra bra. När man behöver ladda lite extra är det verkligen bra med kurser. Även det sociala och alla man lär känna är väldigt bra. Man lär känna någon lite bättre varje kurs.”

Lugnare och magen bättre

”Gick första kursen nu i höstas. Tänkte att jag ger det tid, tränar och utvärderar vad det ger. Någon sa på kursen att man vinner tiden man tränar. Går upp en timme tidigare nu och tränar och känner mig inte tröttare trots mindre sömn. Jag har blivit lugnare. Oroar mig inte över de saker jag förut oroade mig för. Har också problem med magen men den har blivit mycket bättre.”

Bättre efter svår depression

”Man blir aldrig fullärd. Jag har hållit på sedan 2000 och ju längre jag håller på, desto mer inser jag att man har mer att lära. Mitt största resultat från qigongen är att jag blev mycket bättre efter en svår depression. Efter sommarkurs märkte jag på hösten vilka enorma resultat jag fått. Kunde kliva upp ur ledsen-träsket.”

Qigongen hjälper mot ryggsmärtor och ger bättre humör

”Jag har tränat i fem år. Har smärtor i ryggen dygnet runt. Har blivit bättre i ryggen och domningar har försvunnit. Qigongen har blivit ett verktyg för mig i vardagen och jag känner mig även mindre arg. Skönt att kunna påverka sitt liv själv, känner att jag blir starkare.”

En grundkurs ger mycket

”Har tränat i 15 år, fastnade ganska snabbt. Hjälpte en kompis på kursen, för egen del märker jag hur mycket en grundkurs ger. Man blir aldrig färdig med Qigongen.”

Lärare:
Tormod Langballe