Shenxin Qigong Åbo [2017-01-21]

Året inleddes på topp med en Shenxin-kurs i Åbo. En liten men stabil grupp samlades för att både repetera och lära sig Shenxin qigong. De repeterande fick möjligheten att lära sig nya detaljer kring övningen. Som alltid på kurser i Finland var gemenskapen god och samhållningen stark.

Nedan följer utvalda kommentarer från deltagarna:

Behöver inte opereras längre

”Jag har tidigare haltat i tjugo år p.g.a. problem i min fot. Det var meningen att leden skulle stelopereras, en stor operation med osäker utgång. Tack vare qigong-träningen behövdes det inte. Läkaren var mycket förvånad. Jag brukar göra Shenxin-övningen på morgonen. Det är nog så att ju mera man tränar, desto bättre resultat får man. ”

Lugnare inför andra

”Migränen är tusen gånger bättre nu än tidigare. Har också fått resultat som jag inte trodde var möjliga. Jag har varit tvungen att hålla föredrag för stora grupper. Tidigare skulle jag ha varit mycket nervös i månader före, nu gick det bra. Jag är bättre på att koncentrera mig och då jag är lugnare kan jag bättre svara på åhörarnas frågor. Äter inte antidepressiva mediciner, qigong kan ge samma effekt.”

Får sällan infektioner nu

”Jag brukar börja träna på morgonen, då är dagen räddad. Får sällan infektioner nuförtiden.”

Glad för kursen

”Jag har haft en lång paus i min träning. Qigongen hjälpte mig med min rygg, men då den blev bra slutade jag träna. Förra våren fick jag en inflammation i min axel, kunde inte ens klä på mig. Jag är glad för kursen, jag ska börja träna ormarm varje morgon.”

”Jag mår bättre nu än innan jag började träna. Tyckte att den här kursen var så kort, tidsuppfattningen har blivit en annan nu. Till exempel känns tolv minuter som ingenting. Skön kurs, jättebra lärare. På qigongkurser brukar jag känna av mina skavanker, det är bra.”

”Jag är nybörjare på kursen, började med qigong i september. Jag tror ormarm är mycket bra för mina axlar.”

”Har tränat qigong i snart tio år men tycker att jag lärde mig mycket på den här kursen. ”

Lärare:
Tormod Langballe