Lyft upp qi Leppola [2016-05-21]

Kursen hölls på en idylliskt placerad kursgård i södra Finland, öster om Borgå. Kursgården hade tidigare fungerat som ålderdomshem. Deltagarna som kom både från lokala trakter och från Helsingfors kunde även övernatta där under kursen. Kursen hölls i ålderdomshemmets gamla samlingssal. Vi har inte haft kurser där förut och det var ganska många nya. Både den mysiga placeringen på landet och deltagarnas inställning ledde till en trevlig och lugn kurs.

Nedan följer utvalda kommentarer från deltagarna:

Smärta i ryggen borta

"Qigong är något för mig, det är bra för min hälsa. Min förmåga att hantera stress har förbättras och även mina fysiska sjukdomar. När jag kom till den här helgkursen hade jag smärta i ryggen som nu är borta. Jag vet att det enda sättet att bli bättre är att träna, träna och träna."

Klarhet och balans

"Under denna kursen har jag känt att detta ger klarhet och balans. Undervisningen och rörelsena är väldigt välstrukturerade. Stället är också fantastiskt och jag hoppas att vi kan ha en kurs till här. Tack till er alla."

"Jag tycker verkligen om känslan av avslappning och koncentration i ögonblicket."

"Jag har tidigare planerat att delta i en kurs men inte kunnat. Nu klarade jag av att komma. Det var ett bra beslut. Jag tycker om den här metoden, koncentrationen och stabiliteten. Att göra det med ögonen stängda betyder att du verkligen är inuti din kropp. Det var en ny upplevelse. Tack."

Kan slappna av knäna bättre

"Jag har tränat Zhineng Qigong i 5 år nu. Jag tycker om det. Det är lätt att träna. Denna gången koncentrerade jag mig på mina knän, och under träningen märkte jag många gånger att jag kunde minska spänning i knäna som jag inte var medveten om att jag hade. Jag kunde slappna av knäna."

Mindre smärta i armbågen

"Kursens timing var väldigt bra för mig eftersom jag i två veckor har haft en väldigt öm armbåge och under kursen har den förbättrats väldigt mycket. Smärtan är nästan borta."

Tinnitus inte så stark längre

"Mitt knä var väldigt ömt när jag kom hit men det känns inte längre. Jag gör detta hemma varje dag men här kan vi få mycket mer eftersom vi tränar mycket mer. Min tinnitus är inte så stark längre."

Lärare:
Tormod Langballe

Lyft upp qi Leppola  2016